*Nettavisen* Sport.

Eggen overtar Rosenborg

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

Trenerlegenden er tilbake som hovedtrener allerede i neste uke.

20.05.10 13:41

Rosenborg bekrefter på sin offisielle nettside at Nils Arne Eggen er ansatt som ny hovedtrener og overtar ansvaret for laget i neste uke.

Mandagens kamp mot Viking blir svenske Erik Hamrén sin siste som Rosenborg-trener. Dagen etter kan han konsentrere seg fullt og helt om jobben som svensk landslagstrener.

Har drivkraft
- Jeg gleder meg til å begynne igjen. Når det ble som det ble med Erik (Hamrén), som valgte å bli svensk landslagstrener, så tenkte jeg at jeg skal trø til en gang til, sier Nils Arne Eggen til RBK.no.

Han savnet ikke treneryrket, men da det ble klart at Hamrén skulle gi seg, kom lysten tilbake.

- Jeg brukte litt krefter for å mobilisere indre drivkraft til å gjøre det, men det har blitt slik at jeg bare gleder meg mer og mer. Dette er noe jeg virkelig har lyst til, lover Eggen.

68-åringens kontrakt med Rosenborg gjelder ut 2010-sesongen.

Flere RBK-legender mener at Eggen tar over for sent: - Han burde tatt over 1. januar

Samme oppskrift
Eggen har vunnet 13 seriemesterskap og seks cupmesterskap som trener for Rosenborg. Han har i tillegg vunnet ett seriemesterskap som trener for Moss, og som spiller ble han seriemester med Vålerenga i 1965 og cupmester med Rosenborg i 1960.

Han lover at suksessoppskriften fra det enormt suksessrike 90-tallet skal hentes fram igjen nå.

- Fotballfilosofien vil være den samme. Det er jo Rosenborg-filosofien. Det er et grunnelement, og det er langt dypere enn hvilke formasjoner du har på banen. Spillestilen er på en måte gitt. Artig, angrepsvillig og publikumsvennlig fotball står både jeg og klubben for, så jeg tror ikke det er noen motsetning i det.

- Det har jo Erik stått for også, selv om media har gjort det til at han er veldig opptatt av det forsvarsmessige. Jeg tror ikke at det blir så store endringer, sier Eggen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.