Onsdag bekrefter både Brann og trønderne på egen hjemmeside at de er enige om en overgang for den 27 år gamle midtstopperen.

Rismark har signert en avtale med Brann som varer frem til 2021.

Eggen Rismark forteller at han ser frem til å spille for serielederen fra Bergen.

- Jeg gleder meg veldig. Det er en stor klubb i norsk sammenheng med ambisjoner. Tror det er en god match for meg på nåværende tidspunkt, sier Rismark til Ranheims nettside.

Nils Arne Eggen: - Et klokt valg

27-åringen er barnebarnet til Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen (76).

Til Nettavisen forteller 76-åringen at han tror barnebarnet har tatt et fornuftig valg.

- Det er klart at det er synd for Ranheim å miste ham midt i sesongen, men spør du meg så er dette et ganske klokt valg, sier Eggen til Nettavisen.

76-åringen forteller at han snakket med barnebarnet om en mulig overgang til Brann, men er tydelig på at dette er en avgjørelse Eggen Rismark har tatt selv. Eggen støtter avgjørelsen og tror Brann er en bedre utviklingsarena enn Ranheim.

Den tidligere RBK-treneren tror barnebarnet kan spille en viktig rolle for bergenserne fremover.

- Han er en typisk pasningslegger. Han er dominant i forsvaret også. Jeg tror han kan bidra i Branns videre utvikling, forteller Eggen.

Selv om barnebarnet nå blir å se i Brann-drakt fremover, er 76-åringen likevel ikke i tvil om hvem han holder med i gullkampen i Eliteserien.

- Jeg er «rosenborger», sier Eggen.

Eggen Rismark har vært en viktig brikke hos Ranheim som har imponert i Eliteserien denne sesongen.

Brann skal i lengre tid ha fulgt spilleren og onsdag ble partene enige om en avtale.

Takker Ranheim

Eggen Rismark takker Ranheim for flere flotte år i Ranheim.

- Det har vært en fantastisk tid i Ranheim. En klubb som har sett potensialet i meg og gitt meg muligheten til å bli en bedre spiller. Jeg kommer alltid til å være Ranheim-fan, uansett hvor jeg spiller, sier 27-åringen.

Ranheim-trener Svein Maalen skryter av midtstopperen som han nå må gi slipp på.

- Christian har blitt gitt gode vekstvilkår og muligheter i Ranheim. Han har tatt alt med begge hender og hatt en sterk utvikling. Fra 3.divisjon til Eliteserien på få år. En god historie. En ekte Ranheim-gutt hele bydelen er stolt av, en ekte Ranheim-gutt som når som helst er velkommen tilbake til klubben, sier Maalen.