Eikrem fikset biffen i Solskjærs debut

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

To debutanter med grunn til å smile i Kristiansund fredag.

21.01.11 20:02

KRISTIANSUND - MOLDE 3-4:

Ole Gunnar Solskjærs tilbakekomst i norsk fotball har pirret skrivekløen til landets journalister, og spaltemeter på spaltemeter har blitt produsert om den tidligere Manchester United-helten.

Forventningene er allerede store til hva Solskjær kan få til som Molde-trener denne sesongen, til tross for at laget ikke ble bedre enn nummer elleve i Tippeligaen i 2010.

Og fredagskveld fikk 37-åringen endelig sin debut på Molde-benken da de blå møtte Kristiansund til treningskamp.

Under til pause
Det skulle imidlertid ikke bli noen parademarsj for gutta fra rosenes by. Solskjær brukte helt klart oppgjøret til teste ut spillerne, og slik sett burde det ikke legges så mye vekt på resultatet.

Etter 35 minutters spill på Kristiansund kunstgress tok vertene ledelsen ved Tor Erik Torske. En rask corner endte til slutt opp hos Torske i feltet og spissen fikk pirket ballen i nettmaskene.

1-0 sto seg til pause, men etter hvilen skulle det bli mye mer å glede seg over for de fremmøtte - i hvert fall underholdningsmessig.

Solskjær valgte å bytte ut store deler av laget i pausen og inn til andre omgang kom blant annet nykommerne Magnus Wolff Eikrem, Davy Claude Angan og amerikaneren Justin Gatt.

Etter 61 minutter kunne den tidligere United-spissen også juble for det første målet. Det sørget Vegard Forren for da hans stanget ballen i mål etter et hardt og presist frispark.

Eikrem avgjorde
Men kun ti minutter senere var vertene på ny i ledelsen og igjen var det denne Torske som var sist på ballen. Spissen var våken, etter at Liridon Kalludra hadde truffet stolpen, og satte returen i mål.

Og ikke nok med det, bare minutter senere ordnet Mahmoud El Haj 3-1-ledelse da han omsatte et innlegg fra nettopp Torske i mål. Skulle Solskjær bli slått av gutta fra hjembyen?

Mot slutten viste imidlertid Molde at de hadde et ekstra gir og i det 75. minutt reduserte Daniel Chima til 3-2, før Magnus Stamnestrø ordnet balanse noen minutter senere.

Avgjørelsen falt tre minutter før slutt, og det var nykommer og tidligere Manchester United-spiller Magnus Wolff Eikrem som var sist på ballen da Molde tok ledelsen for første gang i kampen.

Dette maktet ikke hjemmelaget å svare på, og dermed ble det seier i Solskjærs Molde-debut som hovedtrener.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag