Eikrem har signert

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Midtbanemannen klar for ny klubb.

24.06.13 16:34

Det har en stund nå vært klart at Magnus Wolff Eikrem ville forlate Molde til fordel for en utenlandsk klubb i sommer.

Det har også vært kjent at valget etter alle solemerker ville falle på nederlandske Heerenveen, selv om flere klubber skal ha vist interesse.

Mandag ble overgangen sluttført og den tidligere Manchester United-spilleren skrev under på en kontrakt som strekker seg fram til sommerne 2017.

Både NRK og TV 2 har fått opplyst at overgangen er i boks.

- Dette blir spennende. Det ser bra ut her, sier Eikrem om overgangen.

- Talentfull
Heerenveen er også fornøyd med å ha nordmannen på plass.

- Magnus er en veldig talentfull og allsidig midtbanespiller med god pasnings- og skuddteknikk. Han var en av de store profilene for Norge i U21-EM i Israel. Vi har fulgt Magnus en stund, og det var også seriøs interesse fra Bundesliga for ham. Derfor er vi veldig stolte over at han valgte oss, uttaler teknisk direktør Johan Hansma i Heerenveen til klubbens nettsted.

Med en kontrakt fram til 2017 vil den norske midtbanespilleren få god tid til å vise seg fram for hovedtrener Marco van Basten i Heerenveen.

Den nederlandske spisslegende skal ha fulgt Wolff Eikrem siden Molde og Heerenveen møtte hverandre i europacupen sist sesong.

Har fått råd
Tidligere har både Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi spilt i Heerenveen. Sistnevnte hadde imidlertid ikke noe bra opphold i klubben.

Eikrem har selv uttalt ta han har fått råd fra andre norske nederlandsproffer, mens han har vurdert tilbudet fra sin nye klubb.

U21-kollega Markus Henriksen, og Molde-kollega Daniel Berg Hestad, som også har spilt i Heerenveen, er to av de 22-åringen har rådført seg med.

Molde hoder en pressekonferanse senere mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.