Eikrem med bønn til Solskjærs «erstattere»

VIL SPILLE: Cardiff-spiller Magnus Wolff Eikrem.

VIL SPILLE: Cardiff-spiller Magnus Wolff Eikrem. Foto: David Rawcliffe/propaganda (NTB scanpix)

Vil tilbake på banen.

19.09.14 11:24

Torsdag måtte Ole Gunnar Solskjær forlate posten som manager i walisiske Cardiff. Han fikk kun 25 kamper som sjef for hovedstadsklubben.

Cardiff ikke ansatt noen permanent erstatter for Solskjør og enn så lenge er det klubbheltene Danny Gabbidon og Scott Young som skal lede laget. De har ansvaret når Cardiff møter Derby i Championship denne helgen.

Fredag holdt de to pressekonferanse og naturlig nok fikk de spørsmål om Solskjær. Young sier han er overrasket over at Solskjær fikk sparken.

- Det er slikt som skjer i fotball. Spillerne må også ta å seg litt av ansvaret, men nå må i holde fokus på neste kamp. Vi må tenke at det også ville snudd med Ole som manager, men dette er nok en fotballavgjørelse, sier han.

Gabbidon ble spurt om klubbens to norske spillere, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem. Han sier de to er ønsket med videre. Dæhli fikk end el spilletid under Solskjær og imponerte, mens Eikrem ofte ble plassert på benken under nordmannens regime.

- Vi trenger alle nå. Det er mange bra spillere her, så det blir tøft å finne en førsteellever. De norske er også gode. Magnus sa til meg i går: Få meg inn på laget! De vil spille en viktig rolle for oss denne sesongen. Når det gjelder Dæhli må han brukes på en spesiell måte, vi kan ikke slå mye langt mot ham, vi må holde spillet langs bakken, sier den tidligere West Ham-spilleren.

Nettstedet Wales Online skrev tidligere fredag at duoen også ble vurdert til jobben permanent. Nå håper de å vise seg fram i sjefsstolen.

Vi har blitt bedt om å ta denne kampen og man vet aldri hva som kan skje. Vi har fokus på Derby. Gjør vi en god jobb, vet man aldri, det blir opp til klubbledelsen. Cardiff fortjener å ligge høyere på tabellen, sier Young.

Gabbidon sier at det ikke var noe misnøye med Solskjær blant spillerne.

- De hadde respekt for hans filosofi og tankegang, sier profilen.

- Jeg føler meg trygg på at han vil lykkes videre. Det er ikke slik at alle passer inn alle steder. Han kommer nok tilbake og han har imponert meg, sier han.

Young påpeker at også han hadde et godt forhold til Solskjær.

- Det var veldig bra. Han var alltid positiv, sier forsvarsspilleren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.