*Nettavisen* Sport.

Eks-RBK-er med gavepakke til Bayern

Foto: AP/Scanpix

Didier Konan Ya sjokkerte titteljagende Schalke. Nå ligger veien åpen for Bayern München.

10.04.10 18:17

HANNOVER 96 - SCHALKE 4-2:

Didier Konan Ya. De fleste som har fulgt Tippeligaen de siste årene kjenner navnet. Konan Ya var nemlig en meget omstridt mann da han var i Rosenborg.

Men der ivorianeren aldri klarte å overbevise trønderpublikummet har han hatt noe mer hell i tysk Bundesliga. Og lørdag la han inn en solig søknad om å bli folkehelt ikke bare i Hannover, men også i München.

Konan Ya scoret nemlig to mål da Hannover tok tre livsviktige poeng i kampen om å overleve i Bundesliga, og de tre poengene kom mot titteljagende Schalke 04.

Laget som lenge har ledet Bundesliga, men som den siste uken har mistet grepet om tittelen. Forrige helg tapte de nemlig mot Bayern München, og ga fra seg samtidig ledelsen i Bundesliga til nettopp Bayern.

Derfor var det ekstremt viktig for Felix Magaths mannskap å ta tre poeng borte mot nedrykkskandidaten Hannover. Men laget kom tidlig under, og til tross for et skikkelig forsøk å få med seg poeng, var det en tidligere Tippeliga-spiller som skulle avgjøre oppgjøret.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Konan Ya la nemlig på til 2-0 etter en halvtime, og samme mann punkterte kampen med sin 4-2 scoring på overtid.

Schalke måtte dermed forlate Hannover uten poeng, samtidig som Bayern München nå har muligheten til å skaffe seg en luke i toppen. Da må de imidlertid slå Bayer Leverkusen senere lørdag. Det er ingen selvfølge, for Leverkusen kan med seier melde seg på i kampen om ligagullet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.