RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksklusivt om Football Manager

Sist oppdatert:
Se videoene og les innside-bloggen kun her i Norge.

I samarbeid med Sports Interactive og Football Manager gir Nettavisen deg eksklusiv tilgang til informasjon direkte fra mannen bak spillet: Miles Jacobsen. Under finner du lange forklaringer av nyhetene i årets utgave, Football Manager 2012, direkte fra kilden.

Konkurranse: Vinn en Mac Mini - foreslå verdens største fotball-talenter

Annonse:Her kan du forhåndsbestille Football Manager 2012 . Hvis du bruker rabattkoden NETTAVISEN får du 10 % rabatt på spillet.

Helt fra til lanseringen av spillet vil du finne eksklusive «blogginnlegg» direkte fra kilden, lenker til demoen når den kommer og - masse video kun her på Nettavisen i Norge.

Se spillet i action her:

Landslagsmanager

Til å begynne med så har vi forsøkt å gjøre det slik at det er litt mer å gjøre og se når du er manager for et internasjonalt lag. Dette betyr mer nyheter og en bedre gjengivelse av hva en internasjonal manager gjøre mellom kampene, i tillegg til at vi har gjort det litt mer spennende i oppløpet mot turneringer.

Som et eksempel på dette har vi for første gang langt til internasjonale lag i spillet. Dette betyr at du før en større turnering kan be om opptil 30 spillere, der hvor det er tilgjengelig.

Men hvordan velger du 23 av de 30 spillerne? Ved å spille vennskapskamper før de nevnte turneringene selvfølgelig. Du før klare å få til tre eller fire av disse i det tidsrommet du har tilgjengelig på forhånd for å velge ut det endelige laget.

I det virkelige liv elsker media å spekulere i hvem som kommer med på laget, så én uke før det første laget kunngjøres, vil du få en nyhet om hvem som er skadet eller suspendert og derfor ikke kan være med.

Du vil også få flere nyheter under turneringen, men disse får du oppdage selv!

Både i og utenfor turneringene får du mye flere tilbakemeldinger om hvordan ungdomslagene gjør det og hvem som spiller bra, og dette kan hjelpe deg til å finne ut hvem som kan flyttes over på hovedlaget.

For å gi en enda bedre følelse av hvordan det er å være manager for et internasjonalt lag har vi også laget mange nye spørsmål til pressekonferansene som avholdes.

Rett før olympiaden har vi lagt til 23 managere, og vi har forsøkt å forbedre lagutvelgingen slik at for gamle spillere inkluderes, men at managerne for klubbene kan nekte dem å være med på laget.

Nasjoner har nå også en oversiktsskjerm med informasjon som blant annet kallenavnet til nasjonen, befolkning, rivaliserende nasjoner, året laget ble opprettet, når de ble med i verdens fotballforbund, managerens profil, når den neste kampen er, gjeldende verdensrangering, større klubber i landet, store transfers, de beste spillerne og rangeringshistorikken for den perioden du spiller Football Manager 2012.

Vi har også lagt til noen nye internasjonale konkurranser, og ikke bare inne i spillet, men vi har også gjort det mulig å legge flere av disse konkurransene til i spillet ved hjelp av redigeringsverktøyet for kamper og konkurranser. Eksempler på disse er kvalifiseringskampene til den øst-asiatiske cupen, Stillehavskamper, en utvidelse av Gold Cup, ASEAN-fotballmesterskapet og Asian Games.

Og vi har lagt til nye regler om internasjonal tilhørighet for spillere, slik at de som bare har spilt i vennskapskamper kan velge å spille for et annet land enn det de har kvalifisert seg for.

Én ting som har blitt vanligere i det virkelige liv er budgivningsprosessen for turneringer, hvor media og offentligheten viser mer interesse for budgivningen for internasjonale turneringer. Det har nå kommet tre forskjellige nyhetstyper for denne prosessen med invitasjoner til å gi bud, tidsfristen for budgivningen og annonseringen av vertskapet – i tillegg har det kommet noen klubbrelaterte vrier som jeg kommer til å dekke i senere blogginnlegg.

De som vinner budgivningen for disse turneringene kan nå bygge nye stadioner hvis deres land velges som vertskap for en større turnering.

Men min personlige favoritt blant de nye funksjonene for internasjonale managere, er den som ble ... ehem... rappet fra noe vi hos SI gjorde for mirrorfootball-nettstedet før det forrige verdensmesterskapet. Denne gir deg informasjon om hvilke spillere man bør følge med på i de kommende store turneringene, avhengig av hvilke nasjoner og konkurranser du abonnerer på.

Og du må ikke glemme at lagrapporten som ble diskutert i en speider-blogg nylig også er tilgjengelig for internasjonale managere. Og det er også et nytt oppsummeringsskjermbilde for klubbmanagere slik at du får se mer informasjon om hvordan dine internasjonale spillere har gjort det mens de har vært borte og spilt for landet sitt!

Andre nyheter

Vi begynner med vennskapskamper, som har fått en stor oppgradering i Football Manager 2012.

Noe som har blitt vanlig i fotball i det siste, er at lagene oppløser reservelagene sine på grunn av at standarden i reserveligaen ikke er bra nok, og at de istedenfor foretrekker å sende ut spillere på lån for å spille på førstelaget i lavere ligaer. Man spiller også vennskapskamper bak lukkede dører for å hjelpe spillere som kommer tilbake fra skader med å bli friske igjen og gi noen av de yngre spillerne sjansen til å vise hva de er gode for.

Ungdomslagene kan nå også spille vennskapskamper før sesongen begynner. Og ikke bare mot andre ungdomslag – det kan godt hende at ungdomslaget til en storklubb kan tenke seg å spille en vennskapskamp mot førstelaget til en klubb i en lavere liga.

Hvis landet du spiller i har reservelag, og du bestemmer deg for ikke å melde dem på i reservelagskonkurransen, samtidig som du har valgt at assistent-manageren skal arrangere vennskapskamper, vil du gjennom sesongen se at reservelaget blir satt opp med vennskapskamper.

Noe annet som har blitt tydelig i løpet av de siste årene, har vært turneringer før sesongen der storklubber drar til land langt unna for å spille vennskapskamper mot landslag eller laget som er best i den lokale ligaen. Du kan også arrangere slike kamper i Football Manager 2012.

Vi har også gjort det lettere å arrangere vennskapskamper, med et bedre brukergrensesnitt, hvis du har lyst til å gjøre dette selv.

OK, nok om vennskapskamper. Hva med en ny mulighet til å konfigurere spillet til å inkludere spillerne du vil ha med? Det er mange småting som kan konfigureres når du starter et spill med Football Manager 2012 for å få databasen til en størrelse du er fornøyd med, som å kunne laste opp alle spillerne fra en bestemt nasjon, men i år har vi lagt til muligheten til å laste inn alle spillerne fra en bestemt liga i tillegg.

Det er ikke så mange endringer i nettverksspillet i år, men du får nå melding når du får chattemeldinger fra andre managere når du ikke er i chatterommet. Og vi har gjort det mer åpenbart hvordan du starter et nettverksspill, ved å legge til alternativet "Start nytt nettverksspill" i hovedmenyen.

Det er også store endringer i kampanalysen.

Kampanalyse er noe som har vært med i spillet i noen versjoner, og gir deg masse informasjon om hvordan du og motstanderne har gjort det i en bestemt kamp, ved å bruke statistikk for å vise deg hvor pasninger og skudd har gått og masse annet. Men å sammenlikne kamper har alltid vært en komplisert prosess, der man har måttet gå frem og tilbake mellom de ulike kampene. i år kan du analysere to kamper side ved side, ved å velge kampene du vil sammenlikne og plassere dem på kampanalyseskjermen, så får du se forskjellene mellom hvordan laget ditt gjorde det i de to kampene.

Og mens vi snakker om å analysere kamper, har vi også lagt til ny statistikk etter kampene. Så etter en kamp er ferdig, får du nå opp statistikk for skudd, skudd på mål, skudd utenfor mål, blokkerte skudd, treff i stang og tverrligger, 100-prosentsjanser, halvsjanser, andre sjanser, langskudd, ballbesittelse, hjørnespark, frispark, innkast, regelbrudd, offside, vellykkede pasninger for forsvar og midtbane, angrep, vellykkede krysspasninger, taklinger vunnet, headinger vunnet, gule kort, røde kort, distanse løpt og gjennomsnittlig vurdering.

Og mens vi snakker om statistikk, kan du også få abonnementsbaserte konkurransenyheter, som forteller deg hvem som er best i forhold til bestemt statistikk på jevnlig basis. Du får også ny målvaktstatistikk, som du kan sjekke ut selv, når demoen til FM12 lanseres.

Har du hatt lyst til å sammenlikne stjernespissen din i 2040 med stjernespissen din i 2015, men så finer du ut at spilleren er pensjonert og statistikken er borte? Nå kan du ta vare på statistikken til alle spillerne i spillet, så spillerhistorien aldri forsvinner. Det eneste du trenger å gjøre er å huke av i en boks, så blir han udødeliggjort i spillet for alltid – spillet velger også selv å ta vare på enkelte nøkkelspillere.

Nytt om ligaer

Alle hos Sports Interactive setter sin stolthet i at Football Manager-serien skal være den mest dyptgående og nøyaktige simuleringen av ekte fotball noensinne.

En av de mest viktige delene av dette er å sørge for at alle landene som er representert med sine ligaer i spillet, representeres så nøyaktig som mulig.

Dette hadde vært skikkelig enkelt hvis alle ligaene hadde hatt samme struktur. Men det gjør de selvfølgelig ikke! Enten det er det engelske pyramidesystemet, den skotske ligainndelingen, det statlige og nasjonale pyramidesystemet i Brasil, regionale divisjoner over hele verden og B-lagene i Spania, prøver vi så godt vi kan å få det riktig, selv om det fører til mye arbeid med noe som bare trengs til ett av landenes liga.

Jeg har ikke tenkt å dekke alle endringene som er gjort i ligareglene i år. Det er bokstavelig talt tusenvis av endringer. Til og med endringer som ble kunngjort i slutten av august, som for eksempel det tyrkiske play off-systemet, har kommet med i spillet. Vi har også lagt til spesialkode slik at klubber som er straffet og må spille kamper bak stengte dører har også kommet med i spillet. Vi har til og med lagt til kode eller datafelter slik at klubber som er bannlyst fra å spille i kontinentale konkurranser (eller går over i administrasjon inne i kampen) behandles på riktig måte.

Men det er også land man må bruke mye ekstra tid på fordi reglene skiller seg så mye fra andre steder, som for eksempel MLS i USA og A-League i Australia.

Så hvis du ikke er interessert i endringene i de to ligaene, kan du se bort nå! Eller egentlig bare komme tilbake i morgen for å lese et nytt FM2012-blogginnlegg.

Men hvis du er interessert ...

La oss først ta for oss A League hvor det er gjort omfattende endringer i marquee-spillerreglene inne i Football Manager 2012.

Til å begynne med klarte ikke de som undersøkte de australske reglene å identifisere de ekte marquee-spillerne for å sørge for at de ble riktig behandlet i spillet, noe vi nå både støtter i databasen og i spillet.

Dette passet perfekt med at A League bestemte seg for å tillate to voksne marquee-spillere, i stedet for bare én. Så nå kan du ha to av dem, så lenge én av dem er australsk

Vi har også lagt til støtte for Youth Marquee-spillere. Dette er australske marquee-spillere som er under 23 år. Disse reflekteres også nå i spillet, i databasen og derfor også i dataredigeringsverktøyet.

Den australske sesongen har også et nytt tidsskjema, i tillegg til store endringer i roster-reglene til lagene, for å sørge for at den er mer realistisk og enklere å forstå.

Forhåpentligvis vil disse endringene, i tillegg til mange andre, gjøre A League enda morsommere å være manager i.

Og så har vi MLS. En liga hvor klubber er franchiser og ikke klubber. En liga hvor ligaen eier spillerne, og et draft-system brukes til å tildele dem til klubbene. Hvis du vil prøve noe helt nytt, kan du prøve å være manager i MLS!

Årets utgave inneholder mange endringer og nye funksjoner for MLS. Så mange at jeg ikke engang vet hvor jeg skal begynne! Så jeg kommer derfor bare til å beskrive dem i listen nedenfor som ikke er sortert i noen rekkefølge ...

MLS Academies oppretter nå "newgens" på samme måte som det gjør i det virkelige liv.

MLS Combine-lag har nå sine ekte navn, i tillegg til bedre nyheter om spillerne i Combine-lagene, slik at det nå blir enklere for deg som manager å vite hvem du bør forsøke å drafte.

Lønnslokket økes nå hvert år, og personen som spiller spillet får nå en nyhetsmelding som forteller dem hva det nye lønnslokket er.

Nye nyhetssaker for MLS All Star-spillet som kunngjør avdelingen og markerer spillerne fra laget ditt.

Garanterte kontrakter er forbedret, og fungerer nå som de gjør i det virkelige liv.

MLS-rettigheter når en spiller selges modelleres nå på en bedre måte.

Vi har også lagt til den vektede lotteridraften i FM i år, med tre eller fire hvert år – men du bestemmer selv om du vil delta.

Bekreftelsesskjermbildet for rostere er forbedret slik at spillerne ikke går fri ved uhell.

Det er gjort forbedringer i koden for utnevnte spillere slik at to av dem ikke kan selges, og med en tredje plass ledig for kjøp. Pengene blir fordelt på de MLS-klubbene som bestemmer seg for ikke å ha en tredje plass.

Og til slutt har vi lagt til MLS Discovery-signeringer slik at du kan signere seks spillere fra utenlandske klubber eller frie spillere hver sesong. Eller ti hvis du er i en av de to nye klubbene – MLS-utvidelsen er også lagt til – og derfor sier vi velkommen til Vancouver og Portland i Football Manager 2012.

For å gjøre det helt klart, dette er ikke disse de eneste endringene, nye tingene og forbedringene i MLS og A League. Men forhåpentligvis forstår du hvor grundig vi går til verks bare for disse spesielle ligaene. Og det samme gjør vi for alle de andre ligaene i spillet.

Virkelige ligaer

Hvert år reiser SEGA-teamet verden rundt for å innhente offisielle fotballisenser til Football Manager-serien, også i år. Vi har masse lisenser i spillet, og er takknemlige overfor alle lisensgiverne rundt omkring i verden for informasjon og hjelp de gir oss for å gjøre Football Manager så bra som mulig.

Australia – Vi har nok en gang lisens til Hyundai A-League, på denne måten kan vi ha med både liga- og klubb-logoer, i tillegg til korrekt kampoppsett for gjeldende sesong.

Danmark – Den andre offisielle lisensen vår i Superligaen, med liga- og klubblogoer, i tillegg til bilde av spillerne der vi har greid å få tak i dem.

England – Offisielle lisenser fra Football League og Football Conference, i tillegg til alle de andre konkurransene. Avtalen inkluderer logoer for alle konkurransene, spillerbilder (der de er tilgjengelige) og ekte kamper for Blue Square Conference, Blue Square North og Blue Square South.

Frankrike – Ligalisenser for både Ligue 1 og Ligue 2, med logoer for konkurransene og ekte kamper for begge divisjonene.

Nederland – Lisenser for både Eredivisie-ligaen og Jupiler-ligaen, med konkurranselogoer og spillerbilder der disse er tilgjengelige. Vi har også en offisiell lisens for det nederlandske landslaget.

Nord-Irland – Lisens for Carling Premiership, inkludert logoer og spillerbilder der disse er tilgjengelige.

Skottland – SPL og tilknyttede konkurranser, inkludert logoer, spillerbilder og ekte kamper.

Sør-Korea – Offisiell lisens for K-ligaen, inkludert alle logoer, spillerbilder der disse er tilgjengelige og ekte kamper.

Spania – Lisenser for både Liga BBVA og Liga Adelante. Dette gjør at vi kan bruke lag- og konkurranselogoer, spillerbilder for begge divisjonene og kamper for Liga BBVA. Noen av disse bildene kommer ikke med i det ferdige spillet, men vi legger ut bilder som sendes til oss mellom at spilldiskene produseres og lanseringen via Steam.

USA – MLS-lisens, inkludert spillerbilder og ekte kamper. Og ligalogoer.

Wales – Lisens for Corbett Sports Welsh Premier League + Loosemores League Cup, inkludert ekte kamper, konkurranser og laglogoer.

Italia – Vi har lisenser i Italia med følgende klubber, i alfabetisk rekkefølge: AC Milan, Atalanta, Bologna, Cagliari, Catania, Cesena, Chievo Verona, Fiorentina, Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Lecce, Palermo, Parma, Roma, Sampdoria og Udinese.

Sist gang vi talte, var det 400 lisensierte lag i Football Manager 2012 og over 4700 spillerbilder.

Vi håper de gir enda litt mer realisme og autentisitet i spillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere