RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert: - Derfor er jeg skeptisk til Tyskland

- MANGE USIKKERHETSMOMENTER: Eurosports Bundesliga-kommentator Petter Bø Tosterud er usikker på om Tyskland kan regnes som en utfordrer til VM-tittelen.
- MANGE USIKKERHETSMOMENTER: Eurosports Bundesliga-kommentator Petter Bø Tosterud er usikker på om Tyskland kan regnes som en utfordrer til VM-tittelen. Foto: Matthias Schrader
Sist oppdatert:
Joachim Löws mannskap har mange usikkerhetsmomenter, mener ekspert.

Tyskland ble nevnt som en av de store favorittene foran VM i Brasil. Joachim Löws mannskap imponerte både i VM i Sør Afrika for fire år siden og under EM i Ukrainia og Polen for to år siden. Ved begge anledningene ble det exit i semifinalen.

Store deler av stammen i laget som tok bronse for fire år siden er bevart. Derfor mener mange at tiden er inne for å gå helt til topps for denne generasjonen med Tyskland-spillere.

- Usikker
Eurosports Bundesliga-kommentator Petter Bø Tosterud er imidlertid svært usikker på om Löws gutter er så godt rustet som mange skal ha det til.

- Laget virker mye mindre satt enn i tidligere mesterskap. Debatten raser i Tyskland om hvem som skal spille hvor, og jeg er litt usikker på hva Löw faktisk tenker. Mandagens kamp mot Portugal blir uhyre interessant. Der vil vi nok få svar på det meste, sier Bø Tosterud til Nettavisen.

Eurosport-kommentatoren påpeker også at flere av Tysklands fremste profiler enten mangler eller har slitt med skader i forkant av mesterskapet.

- Marco Reus, som har vært Tysklands klart beste spiller denne sesongen, er jo ute. Det er utrolig surt for dem. I tillegg har flere nøkkelspillere, som Sami Khedira og Bastian Schweinsteiger, slitt med skader i forkant av mesterskapet.

Gündogan også ute
Både Khedira og Schweinsteiger har vært selvskrevne på midten tidligere. Begge har også godt med defensive fibre. Ettersom Dortmunds defensive midtbanespiller Ilkay Gündogan også er ute med skade, er det mange som frykter at Tyskland vil slite i midtbaneleddet under mesterskapet i Brasil.

Bø Tosterud peker på at det uansett kan bli for mye ansvar på lagets offensive mitbanespillere, ettersom de også trolig stiller uten en ren spiss i de fleste kampene.

- Jeg synes det er svært merkverdig at Löw kun har med seg én ren spiss i form av Miroslav Klose til Brasil. Hva skjer hvis de kommer under mot Portugal, og trenger en foran å slå innlegg på? Sånn sett kunne det vært en idé å hatt med en type som Mario Gomez, mener Bø Tosterud.

Inspirert av Bayern
Kommentatoren tror Löw, i mye større grad enn tidligere, lar seg inspirere av Bayern Münchens filosofi. Det kan slå begge veier, mener han.

- Det er vel allerede klart at han trolig flytter Lahm opp på midten. Mye tyder på at vi kan få se et mer ballbesittende og avventende Tyskland. De som elsket å se Tyskland angripe med stor fart i lengderetningen i de siste mesterskapene, kan fort bli skuffet.

Mange mener Mesut Özil har skuffet etter overgangen til Arsenal i fjor høst, men for Tyskland har han stort sett løst oppgavene sine med bravur.

Bø Tosterud tror playmakeren vil ha et godt mesterskap.

- Han har spilt sammen med disse spillerne i en årrekke allerede, og de har en god kjemi. Det er viktig at han står frem, og det tror jeg at han vil gjøre.

Kampen mellom Tyskland og Portugal har kampstart klokken 18.00, og kan følges her.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere