RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert: - Det betyr at han skal spille for førstelaget

- I MADRID: Martin Ødegaard skal være nær en overgang til Real Madrid.
- I MADRID: Martin Ødegaard skal være nær en overgang til Real Madrid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Martin Ødegaard kan bli historisk i Real Madrid.

Rundt klokken 23.30 tirsdag kveld kom VG med nyheten om at Strømsgodsets Martin Ødegaard (16) er i Madrid og skal være svært nær en overgang til selveste Real Madrid.

VG mener å vite at 16-åringens navn allerede er trykket opp på drakten med nummeret 16. Det betyr i så fall at Ødegaard går rett inn på førstelaget til den spanske storklubben.

- Når du har draktnummer 1-25 så kan du ikke spille for andrelaget, sier Petter Veland, som er La Liga-ekspert for C More til Drammens Tidende.

Onsdag melder imidlertid DT at Ødegaard ennå ikke har bestemt seg og at Madrid-besøket er siste del av klubbturneen 16-åringen har vært ute på.

Han skal imidlertid fått fri av Strømsgodset fram til mandag, noe som betyr at han kan bli å se på Real Madrid-trening denne uken.

Kan bli historisk
Hvis unggutten signerer for klubben til Cristinao Ronaldo, Gareth Bale og en drøss av andre verdensstjerner, blir han tidenes første nordmann som har spilt for Real Madrid.

Men Ødegaard, som på grunn av sin unge alder har knust den ene rekorden etter den andre her hjemme, kan også bli historisk i Madrid.

Tidenes yngste debutant for hvittrøyene er ifølge Veland spanjolen Alberto Rivera. Midtbanespilleren debuterte for A-laget da han var 17 år og 114 dager gammel.

Men foreløpig er det usikkert om Martin Ødegaard og pappa Hans Erik faktisk er i Madrid. Ifølge kilder på Rygge flyplass som VG har vært i kontakt med, reiste far og sønn Ødegaard, samt agent Tore Pedersen med privatfly fra Rygge i 19.30-tiden mandag.

Dette er den samme trioen som man vet var i den spanske hovedstaden og besøkte klubben i begynnelsen av november.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

Drammens Tidende har foreløpig ikke fått tak i verken Godsets sportssjef Jostein Flo, trener David Nielsen eller pappa Hans Erik Ødegaard.

Skulle trene onsdag
Andre kilder DT har vært i kontakt med natt til tirsdag, mener imidlertid å vite at Martin nå befinner seg Madrid.

Først var det meningen at Ødegaard skulle delta på Strømsgodsets trening her i Drammen onsdag, men senere på dagen tirsdag kom beskjeden om at 16-åringen ikke kom til å være med på fotballøkten.

Real Madrids overgangspolicy tilsier at ting vil gå fort hvis Martin Ødegaard nå er i ferd med å signere en kontrakt med spanjolene. Likevel er det lite sannsynling at midtbanespilleren blir presentert allerede onsdag, siden laget da spiller bortekamp mot byrival Atletico Madrid i Copa del Rey samme kveld.

Om Ødegaard-familien har gjort en avtale med Strømsgodset og Jostein Flo før de eventuelt satte seg i privatflyet, er usikkert.

Det vil i så fall være med på å avgjøre hvor lang tid det kan ta før 16-åringen presenteres.

Og om han eventuelt blir den første norske spilleren som entrer mektige Santiago Bernabéu og 80.000 tilskuere.

Les flere saker fra Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere