*Nettavisen* Sport.

Ekspert: - Lenge siden jeg har sett noe slikt

EL NINO TILBAKE: Fernando Torres vartet opp med to flotte scoringer mot Real Madrid. Foto: Imago/marca

Fernando Torres (30) er kanskje ikke ferdig som toppspiss likevel?

17.01.15 08:34

Torsdag kveld pekte han nese til alle tvilerne da han sendte Real Madrid hodestups ut av Copa Del Rey med to vakre scoringer.

Og er det noen som fortjener litt medgang, er det nettopp Torres.

«El Niño» har som kjent lagt bak seg sesong etter sesong med sportslige nedturer, hets og stadig synkende selvtillit siden han forlot Liverpool i 2011.

- Lenge siden jeg har sett
Derfor måtte nesten C More-ekspert og La Liga-kjenner Petter Veland gni seg i øynene der han satt og så kampen torsdag kveld.

Nå tror han scoringene kan bli et vendepunkt for Torres.

Klikk på bildet for å forstørre.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Den «feelingen» han løp rundt med på Bernabeu, det kroppsspråket og smilet han hadde, er lenge siden jeg har sett. Han sto i midtstreken og smilte mens han ventet på at ballen skulle settes i spill! Det sier seg selv at selvtillit kan gjøre underverker, sier Veland på telefon til Nettavisen.

Han mener det var skrevet i stjernene at Torres skulle få en opptur når han returnerte til moderklubben Atletico Madrid.

- Denne overgangen har hatt en «Hollywood-feeling» over seg hele tiden, et manus som er skrevet for lenge siden og gjerne har en tendens til å ende med sånne klimakser som i går, sier Veland.

- Typisk
Han så kampen i C More-studioet og lot seg rive med.

- Det var bare typisk at han skulle score sitt første mål mot Real Madrid, og han hadde aldri scoret på Bernabeu før. Mange har avskrevet ham, og de som ikke har gjort det, har gjort det fordi han nå er tilbake i nettopp Atletico Madrid, sier La Liga-eksperten.

Spissen ble raskt populær blant Atlético-fansen etter debuten på A-laget som 17-åring i 2001. Han scoret ifølge klubbens nettsted 91 mål på 244 kamper.

- Tror du dette klubbskiftet fører til at Torres kommer tilbake til gammel storhet?

- Jeg har hele tiden hatt troen på at en overgang tilbake til Atletico Madrid var det som skulle til for at Torres skulle våkne. Men å få se en Torres anno 2005-2011, skal vi ikke ha noen forventinger om. Der skiller det såpass mye, og på den tiden var han litt unik i fotballverden. Ikke best, men han var den eneste av sin type. Han var på topp under tiden i Liverpool, og jeg tror ikke han kommer tilbake på det nivået, sier han.

- Håndterte ikke presset
Han mener det er en av fotballens brutaliteter at spillere preges av en prislapp andre har satt på dem, slik Torres ble etter overgangen fra Liverpool.

- At Torres ble solgt for 50 millioner pund, var det Chelsea som bestemte. Det var Chelsea som la inn budet. Prislappen var åpenbart med på å tynge ham, det ga ham et ekstra press som han ikke klarte å håndtere. Da ble han lettere en skyteskive for fansen. Det hjalp heller ikke at han hadde bøttet inn mål for en konkurrent, noe han ikke klarte i Chelsea. Alt ble bare feil på samme tid. Da er det fint å se at han slår tilbake igjen nå, sier C More-eksperten.

Klikk på bildet for å forstørre.

SMIL, ATLETICO: Det ser ut som dere har gjort en god deal. Foto: Andres Kudacki (Ap)


Veland mener alt avhenger av hva slags forventninger man har til den tidligere Liverpool- og Chelsea-spissen.

- Jeg tror Atletico Madrid hentet ham først og fremst på grunn av historien, de skulle hente ham hjem igjen. Rent sportslig har de neppe noen større forhåpninger enn at han skal være et tredjevalg og «pushe» Antoine Griezmann og Mario Mandzukic. Jeg tolker overgangen som et forsøk på å styrke bredden, i tillegg til at alt det utenomsportslige gjorde dette til en «no-brainer» da de så at muligheten var der for å hente ham tilbake, sier Veland.

Hovedpersonen var selv lettet etter tomålskampen.

- Jeg er veldig glad nå, sa Torres etter kampen ifølge AS.

Lagkamerat Diego Godin hyller spissen etter torsdagens prestasjon.

- Han hadde en spektakulær kamp, sammen med Griezmann. Ikke bare i angrep, men bakover på banen også. Vi er alle enige om at Torres har skapt en «buzz» blant fansen. Han trengte en kamp som dette, sier Godin ifølge Football-Espana.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT: Fernando Torres økte sin heltestatus i Atlético Madrid ytterligere med scoringene som ga 2-2 i returkampen mot Real Madrid og kvartfinaleplass i cupen. Foto: Andres Kudacki (Ap)


- Unik
Torres vil ifølge Veland for alltid ha en spesiell plass i spanske fotballhjerter. Det sørger den avgjørende scoringen i EM-finalen i 2008 for, tror C More-eksperten.

- Han scoret der det viktigste målet i spansk fotballhistorie, og det var starten på den spanske storhetstiden. Hadde de ikke vunnet EM-finalen i 2008, hadde de neppe vunnet VM-finalen i 2010. Så enkel er dynamikken i fotball, tror jeg. Torres-scoringen i finalen gjorde at Spania ikke lenger var et nesten-lag. Det har gjort ham unik og til en helt, og det kommer han alltid til å være uansett om han får spille 15 minutter eller scorer 15 mål resten av sesongen.

De to scoringene mot rivalene Real Madrid er trolig mer enn nok til at oppholdet i Atletico uansett ikke blir en fiasko.

- De to scoringene kjøper ham mye tid. I tillegg vil de nok fungere som en enorm «selvtillitsboost».

Det er Atleticos midtstopperstjerne Diego Godin enig i.

- Vi er glade på hans vegne. Han gjorde en god kamp, og dette vil gi ham selvtillit, sier Godin.

Da er det bare å glede seg til fortsettelsen. En Torres med selvtillit er nemlig livsfarlig.

Bare spør Real Madrid-forsvaret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.