*Nettavisen* Sport.

Ekspert-kritikk mot Barca: - Ikke et topplag verdig

DÅRLIG DAG: Lionel Messi og Barcelona fikk en fotballeksjon av Real Madrid.

DÅRLIG DAG: Lionel Messi og Barcelona fikk en fotballeksjon av Real Madrid. Foto: Dani Pozo (AFP)

Luis Suarez debuterte i dramatisk El Clasico.

25.10.14 20:15

REAL MADRID - BARCELONA 3-1:

Real Madrid tok en fullt fortjent 3-1-seier i El Clasico mot Barcelona lørdag kveld.

Lionel Messi & co. hadde til gode å slippe inn ligamål denne sesongen, men i en fantastisk fotballkamp fant Real Madrid nettmaskene tre ganger og kunne feire tre viktige poeng i La Liga.

Cristiano Ronaldo, Pepe og Karim Benzema scoret hjemmelagets mål, mens Neymar sto for gjestenes nettkjenning.

Nå er Barcelonas forsprang krympet til ett fattig poeng etter ni runder i den spanske serien.

Vi må helt tilbake til 1993 for å finne sist gang katalanerne tapte en El Clasico-kamp de tok ledelsen i. Men denne gangen ble Real Madrid to hakk for sterke.

- Ikke verdig
Og Barcelona? De får ekspert-stryk.

- Det var mye mer brodd over Real Madrid-angrepene, og jeg synes det var noe blast, daft og tregt over Barcelona, sier C More-ekspert Bengt Eriksen etter kampen.

Lars Tjærnås er enig med sin kollega.

- Jeg synes det er tre faser hvor Real Madrid er mye bedre enn Barcelona, det er i kontringsspillet, det defensive omstillingsspillet og på dødballer. I de tre fasene er det så stor forskjell at det faktisk ikke er to topplag verdig mot hverandre, er den kontante dommen fra Tjærnås.

Real Madrids Sergio Ramos hyller lagkameratene etter det som var en meget viktig seier.

- Det er ikke bra bare på grunn av de tre poengene, men også fordi vi spiller en fantastisk kamp. El Clasico er spesielt, og vi spiller mot en stor rival, Barcelona er en stor konkurrent i kampen om seriegullet, og det å vinne på denne måten, der vi ofrer så mye og innsatsen er så bra, er dette en kamp som speiler resultatet, sier Ramos ifølge C Mores oversetter og ekspert Petter Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEBUTERTE: Men Luis Suarez og Barcelona fikk en vond kveld på jobben. Foto: Paul White (Ap)


Blek Suarez-debut
Mange var spente på å se tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez i aksjon på Santiago Bernabeu.

Spissen hadde ikke spilt en obligatorisk fotballkamp siden han bet Giorgio Chiellini i Uruguays VM-kamp mot Italia 24. juni, men mot Real Madrid fikk han tillit fra start av Barcelona-trener Luis Enrique.

Suarez var nest sist på Barcelonas ledermål, men var ellers relativt usynlig før han ble byttet ut etter 69 minutter på stillingen 3-1.

Kampen åpnet forrykende. Kun tre minutter ut i kampen fikk Neymar en herlig crosser av Luis Suarez på kanten av sekstenmeteren, og da er det som regel farlig.

Brasilianeren rykket seg løs med flotte kroppsbevegelser og rappet til ballen slik at den føyk i mål fra 15 meter. Fantastisk av Neymar, men der må Real Madrid-forsvaret be om tilgivelse for slett forsvarsspill.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET BALLET: Neymar scoret før kampen var syv minutter gammel. Foto: Andres Kudacki (Ap)


Sjansene kom som haglbyger på Bernabeu i kampens åpningskvarter. Både Karim Benzema og Cristiano Ronaldo var centimeter unna utligning, men Barcelona holdt unna.

Etter 20 minutter kunne det stått 2-0. Suarez fant Messi foran mål, men bare en glimrende redning fra Iker Casillas hindret scoring.

Hjemmelaget ropte på straffespark to ganger uten hell i første omgang, men først etter 33 minutter fikk de medhold av dommer Jesús Gil Manzano da Gerard Piqué handset innenfor sekstenmeteren.

Fra straffemerket var Cristiano Ronaldo sikker som banken, og dermed sto det 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Cristiano Ronaldo scoret for 11. gang på rad, og feiret som vanlig på en ydmyk måte. Foto: Dani Pozo (Afp)


Nå har Ronaldo scoret i 11 kamper på rad, det har han aldri gjort før.

Barcelona hadde før lørdagens kamp til gode å slippe inn mål i ligaen denne sesongen, men den statistikken røk da Ronaldo fant nettmaskene.

To minutter før pause kunne Real Madrid ha økt ledelsen. James Rodriguez snek seg mellom Barcelona-stopperne på et innlegg, men headingen fra kloss hold gikk håpløst utenfor. Dermed sto det 1-1 da lagene gikk til pause.

Andre omgang var bare seks minutter gammel da ballen igjen lå i nettet bak Barcelona-keeper Claudio Bravo. En corner fra Rodriguez landet på hodet til Pepe, og den kontroversielle midtstopperen stanget inn ledelsen.

- Er det én spiller jeg ikke unner noe, er det Pepe, tvitret den tidligere tippeligaprofilen Abgar Barsom etter scoringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Pepe sendte Real Madrid i ledelsen. Foto: Paul White (Ap)


Minuttet senere prøvde Jérémy Mathieu seg fra kloss hold, men en fantastisk redning fra Casillas sørget for at ledelsen var intakt.

Og der Barcelona sløste, var Real Madrid effektive. Etter en time bestemte nemlig Real Madrid seg for å holde leksjon i kontringsfotball.

Isco, Ronaldo, James Rodriguez kombinerte alle fint før Benzema ble tredd alene gjennom. Fra skrått hold satte han ballen i stolpen og inn, og dermed sto det 3-1 på Bernabeu. En fantastisk scoring av vertene!

Barcelona klarte aldri å komme tilbake i kampen, og Real Madrid hadde full kontroll. Til slutt ebbet oppgjøret ut med en fullt fortjent seier til hvittrøyene.

Barcelonas neste kamp spilles 01. november hjemme mot Celta. Real Madrid møter Granada på bortebane samme dag.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.