RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert mener Moa bør starte mot Kroatia

TILBAKE: Mohammed Abdellaoue er tilbake i varmen hos Per-Mathias Høgmo etter lang tids skadeproblematikk.
TILBAKE: Mohammed Abdellaoue er tilbake i varmen hos Per-Mathias Høgmo etter lang tids skadeproblematikk. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er den nærmeste vi har en internasjonal spiss siden John Carew sluttet.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag tok Per-Mathias Høgmo ut troppen som skal spille mot Kroatia 28. mars.

Der overrasket Høgmo mange da han valgte å ta ut Mohammed Abdellaoue (29) i troppen.

Stuttgart-spissen har ikke vært på banen på toppnivå siden han spilte landskamp mot Tsjekkia 05. april i fjor, men Høgmo mener 29-åringen er klar til å bidra på den internasjonale toppscenen igjen.

- Han gjorde en meget god kamp for oss borte mot Tsjekkia i fjor, en kamp som ikke trenger å bli ulik den vi skal spille nå. Han er tilbake for fullt i Stuttgart, har spilt tre treningskamper og trener som vanlig, begrunner Høgmo til Nettavisen.

- Han skulle egentlig vært i troppen sist, og er på gang igjen. Han er også veldig rutinert og vet hva dette handler om. Derfor vil han være i stand til å gjøre en jobb for oss, sier Høgmo til Nettavisen.

- Moa bør starte
Tidligere landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (49) mener Høgmo gjør et rett valg ved å ta ut «Moa».

- Det er gledelig at Moa er med, og han er helt klart et alternativ hvis han er frisk og har spilt tre B-kamper allerede. Han er den nærmeste vi har en internasjonal spiss siden John Carew sluttet, sier Mini til Nettavisen.

HAR TRO PÅ MOA: Jahn Ivar Jakobsen.

Fotballeksperten mener spissen bør starte mot Luka Modric & co.

- Akkurat nå ser jeg på Moa som først i spisskøen hvis ikke det blir en 4-5-1-formasjon, for da kan det også bli Tarik Elyounoussi. Han har stor løpskapasitet som kan stresse Kroatias forsvar, begrunner Mini.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er usikker på hva vi kan forvente oss av Stuttgart-spissen i den kommende landskampen.

- Om han starter får Høgmo bestemme. Han har ikke spilt førstelagskamper på lenge, men Høgmo kommer til å følge han nøye på samlingen, sier Semb til Nettavisen.

Hvem blir stopperpar?
Også på stopperplass er spørsmålene mange. Vegard Forren og Tore Reginiussen er utenfor sesong, Håvard Nordtveit er enten benket eller spiller anker for Borussia Mönchengladbach, mens det eneste lyspunktet er Even Hovland. 26-åringen er en viktig spiller for Nürnberg.

- Nå må vi se hvordan ting utvikler seg. I utgangspunktet spilte Vegard og Håvard godt sammen og var viktige bidragsytere sist, men samtidig har Even meldt seg på. Vi har også en skadefri Tore Reginiussen som kaptein i Rosenborg. Det er positivt at det begynner å bli litt større bredde på den plassen, sier Høgmo.

Med i troppen er også Markus Henriksen, som har vært god for AZ Alkmaar i Nederland.

22-åringen, som for øvrig nylig ble far til sitt første barn, har scoret fire mål på de åtte siste ligakampene, og han har også startet de ti siste kampene for et AZ-lag som i skrivende stund ligger på en imponerende fjerdeplass i Æresdivisjonen.

- Det blir gøy å se (hva han kan bidra med). Vi skulle hatt ham på samling i fjor høst, men da ble han skada. Det blir artig å se ham, sier Høgmo.

I FORM: Markus Henriksen.


Mer offensiv Johansen?
En annen midtbanespiller som gjør det bra, er Celtics Stefan Johansen. Den tidligere Godset-spilleren har imponert for Ronny Deilas grønnhvite mannskap den siste måneden, og ble også kåret til månedens spiller i Skottland.

Der har Johansen spilt i en mer offensiv midtbanerolle enn han har gjort under Høgmo. På landslaget har Johansen blitt brukt som én av to «sittende» midtbanespillere, men landslagssjefen utelukker ikke å prøve Johansen i «Celtic-rollen».

- Det får vi nesten komme tilbake til. Men han og Alexander Tettey gjorde en veldig god jobb sammen sist, og det som er bra med Stefan er at han kan beherske begge rollene. Det er en styrke at han kan komme fremover og score mål, men vi får komme tilbake til detaljene. Han har vært bra i Celtic, sier Høgmo.

MER OFFENSIV: Stefan Johansen har blomstret i en offensiv rolle i Celtic.

Landskampen mot Kroatia spilles 28. mars. Norge har tatt ni av tolv mulige poeng så langt i EM-kvalifiseringen, med seire mot Aserbajdsjan, Malta og Bulgaria.

Her er troppen:
Keepere: Sten Grytebust, André Hansen og Ørjan Håskjold Nyland.

Forsvar: Tom Høgli, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Vegar Eggen Hedenstad, Martin Linnes, Omar Elabdellaoui.

Midtbane: Jone Samuelsen, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Stefan Johansen, Markus Henriksen, Valon Berisha, Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard.

Angrep: Håvard Nielsen, Mohammed Adbellaoue, Tarik Elyounoussi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere