RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert om Mourinho-sparkingen: - Tidenes største kollaps


SPARKET: Tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho.
SPARKET: Tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho. Foto: Alex Morton (Reuters)
Sist oppdatert:
Kapser Wikestad skjønner at Chelsea tok affære.

Torsdag kom nyheten om at José Mourinho er ferdig som manager i Chelsea. Det har lenge blitt spekulert i at portugiseren ville miste jobben.

Chelsea har så langt hatt en katastrofal sesong og ligger som nummer 16 i Premier League med 15 poeng. De blå fra London vant ligaen klart sist sesong.

- Forståelig
TV 2-kommentator Kasper Wikestad sier at han skjønner hvorfor Mourinho nå måtte gå.

- De måtte vel ikke sparke ham, men det hadde nok vært vanskelig å snu det med Mourinho nå. Det er ikke bare resultatmessig. Han har ikke akkurat satt klubben i noe bedre lys ved måten han har framstått på. Helt fra sparkingen av Eva Carneiro har han satt klubben i et dårlig lys, spesielt på grunn av måten han har håndtert media på, sier Wikestad til Nettavisen.

- Når resultatene i tillegg har vært dårlig, hjelper det lite at Mourinho er en karismatisk type og en fantastisk figur. Han har sine eksentriske sider, men de er langt lettere å takle for klubben og fansen når det er medgang. Det blir mye verre i motgang. Sånn sett er det forståelig at Chelsea nå har gått til dette skrittet. Jeg skjønte vel at det skulle skje, slik han uttalte seg etter tapet mot Leicester.

- Kollaps
Wikestad omtaler det som har skjedd med Chelsea som tidenes kollaps i engelsk fotball.

- Det er den største kollapsen, noen gang, i noen divisjon i det engelske ligasystemet. Det er det største poengmessige fallet siden 1888, forteller TV 2-profilen.

TV 2-profil: Kasper Wikestad.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor det skjer. Jeg mener Chelsea gjorde sine første feil allerede i sommer, da de nesten ikke hentet inn noen nye spillere. De byttet ut Didier Drogba med Falcao, men det var bare en minimal, kosmetisk endring. Det er viktig å forbedre seg i medgang og fornye når du er på topp. Det fikk ikke Chelsea til, i det hele tatt, sier Wikestad til Nettavisen.

Kommentatoren mener han så en forskjell på Chelsea-laget allerede på vårparten forrige sesong.

- Vi så en stor endring på Chelsea fra nyttår. Før nyttår vartet de opp med det ene stormløpet etter det andre, mens etter nyttår så stengte de stort sett igjen bak. Når laget har et mål om ligagull, er det kanskje lettere å få stjernene til å legge litt bånd på seg, når det er innen rekkevidde. Det er ikke så lett når det er motgang og det går dårlig, sier Wikestad.

- Dette er selvsagt et sammensatt problem. Det er vanskelig å se hvordan så store stjerner, skal ha fått et så stort fall, med en så stor manager, på så kort tid, mener kommentatoren.

Hvem tar over?
I engelske aviser spekuleres det nå i flere kandidater til å overta jobben. Juande Ramos, Guus Hiddink, og Carlo Ancelotti blir nevnt som trenere som kan komme inn på kort varsel.

Andre medier mener å vite at Chelsea vil satse på å fange en storfisk som Josep Guardiola til sommeren. Wikestad er litt usikker på hva Chelsea nå kommer til å foreta seg.

- jeg vet ikke helt hva de burde gjøre nå. Det er vanskelig å si, før det skjer noe konkret, sier han

Både Hiddink og Ancelotti har tidligere jobbet i Chelsea.

- På lang sikt ønsker de nok et større navn. Både Ancelotti og Hiddink blir nevnt. Da er de litt tilbake der de var da Mourinho ble ansatt for andre gang. Det sies at sparkingen av Ancelotti er det Roman Abramovitsj angrer mest på. Men det bli jo samme greie igjen. Det ville vært litt rart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere