Ekspert om Ødegaard: - De vil at han skal herje i La Liga

UVISS FRAMTID: Martin Ødegaard står foran en spennende sommer med Real Madrid.

UVISS FRAMTID: Martin Ødegaard står foran en spennende sommer med Real Madrid. Foto: Robert Cianflone (Getty Images)

Derfor blir ikke den norske unggutten sendt ut av Spania.

17.07.15 20:52

Det er vanskelig å si om den norske diamanten Martin Ødegaard lånes ut eller blir i Real Madrid den kommende sesongen.

Ødegaard befinner seg nå i Australia med den spanske storklubben der de lørdag spiller sin første treningskamp mot AS Roma.

Spilletid i oppkjøring kommer Ødegaard til å få.

Likevel er sjansene store for at stortalentet spiller hjemmekamper på et annet sted enn Santiago Bernabeu neste sesong.

- 50/50 sjanse
C Mores La Liga-ekspert Petter Veland synes det er vanskelig å forutse om den norske unggutten blir værende eller leies ut til høsten.

- Sjansene for at Ødegaard leies ut ligger på rundt 50/50, tipper jeg. Skulle han leies ut tviler jeg på at noe blir kjent før etter kampen mot Vålerenga 9. august, sier Veland til Nettavisen.

Veland er også sikker på at han ikke leies ut til en klubb utenfor Spania.

- Real ønsker å gjøre Ødegaard til en spiller som kan herje i La Liga. For å kunne gjøre det, må han kunne spansk og bli en spillertype som passer den spanske ligaen. Et utlån til klubber som Celtic og Southampton virker derfor lite gunstig for Ødegaards utvikling, mener eksperten.

Ifølge Veland er det spesielt seks klubber som kan passe 16-åringen.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Madrid-klubbene Rayo Vallecano og Getafe kan fort bli interessante. Real har også gode relasjoner med Villarreal og Espanyol fra før av, sistnevnte hentet de Kiko Casilla fra nå nylig. Malaga, som er kjent for å satse ungt, og Real Betis, en offensiv klubb som fyller tribunene, kan også passe Ødegaard, tror C More-profilen.

- En åpen plass
Videre understreker Veland at konkurransen om plassene er høy i hovedstadsklubben.

- Jeg tror Real stiller i en 4-2-3-1-formasjon under Benitez. Med Ronaldo ute til venstre og Bale i tierrollen. Skulle de gjøre det, vil det åpnes en plass ute til høyre. En plass Ødegaard, sammen med mange andre, kan være med å konkurrere om, sier Veland til Nettavisen.

Fredag ettermiddag hentet «Los Blancos» keeperen Kiko Casilla fra Espanyol. Veland tror 28-åringen, som spilte fast for Espanyol forrige sesong, må finne seg i å være andrevalg i Madrid.

- Hvis det ikke skjer noe på keeperfronten blir nok Keylor Navas førstekeeper med Casilla som back-up. Hvis de på den andre siden lykkes i å hente David De Gea forsvinner nok Navas, mener han.

Defensiv midtbane?
Navas skal være misfornøyd med lite spilletid hos Real Madrid.

Veland mener videre at klubbpresident Florentino Perez burde kjøpe en defensiv midtbane, hvis han skal ut på markedet i sommer.

- Kroos og Modric ble avslørt defensivt mot de store lagene forrige sesong. Selv om Casemiro ble hentet tilbake før sesongen, er han nok ikke han god nok for de store kampene, avslutter C Mores ekspert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.