RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert reagerer: - City har brukt 3,8 milliarder, men ikke blitt bedre

SAMME GAMLE: Yaya Toure, Edin Dzeko og Sergio Aguero under helgens kamp mot Burnley.
SAMME GAMLE: Yaya Toure, Edin Dzeko og Sergio Aguero under helgens kamp mot Burnley. Foto: Oli Scarff (Afp)
Sist oppdatert:
Klubbens dårlige Champions League-innsats skyldes dårlige spillerkjøp, mener Telegraph-journalist.

Onsdag møtes Manchester City og Barcelona til returoppgjør i Champions Leagues åttedelsfinale. Hjemmelaget har en 2-1 seier fra første møte og Manchester-laget har en stor utfordring foran seg til kveldens kamp.

Laget har ikke gått videre fra åttedelsfinale på tre strake forsøk, to under Roberto Mancini og et under nåværende manager Manuel Pellegrini, og har meget få forandringer på laget som spilte uavgjort mot Napoli tilbake i 2011-12-sesongen.

For mens deres rivaler forandrer på lagene sine og erstatter verdensstjerner med nye, har Manchester City så å si det samme laget som i 2011.

Få forandringer
Telegraph-journalist Mark Ogden mener han sitter på svaret på hvorfor de lyseblå er så svake i Europa. I sin siste spalte skriver han at utenom midtstopper Joleon Lescott og Gareth Barry, så har City den samme førsteelleveren som møtte Napoli for litt over tre år siden.

- Laget har knapt blitt bedre, og klubben har kjøpt spillere for 327 millioner pund siden 2011, sier Ogden i spalten sin.

Under onsdagens kamp er det ventet at Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov, Yaya Toure, Samir Nasri, David Silva, Sergio Aguero og Edin Dzeko kommer til å starte. Barry og Lescott blir erstattet av Fernandinho og Martin Demichelis.

Brukt mye penger
Siden 2011-12-sesongen har klubben brukt rundt 327 millioner pund på nye spillere, men få har greid å sette sitt preg på laget.

Mark Ogden mener at det kun kjøpene av Fernandinho fra Shakthar Donetsk og Martin Demichelis fra Atletico Madrid kan godkjennes.

I mellomtiden har klubben kjøpt spillere som Jack Rodwell, Scott Sinclair og Matija Nastasic for å senke gjennomsnittsalderen på laget, men alle er nå solgt.

Sommerens storkjøp Eliaquim Mangala på 42 millioner pund, har heller ikke slått til slik Pellegrini håpet.

Klubben har også hentet inn Bacary Sagna, Jesus Navas, Fernando og Willy Caballero uten at de har satt sitt preg.

Rivalene forsterker
Deres motstander til onsdag har siden 2011-12-sesongen hentet inn Luis Suarez, Neymar og Jordi Alba og erstattet spillere som har forlatt klubben.

Også fjorårets Champions League-vinner Real Madrid har erstattet spillere som har reist med Gareth bale, Isco og Toni Kroos.

Taper Manchester City til onsdag er det lite trolig at lagets «Napoli Nine» får fortsette neste sesong skriver Telegraph-journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere