RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert slaktet Start-stjerne på direkten


FIKK KJEFT: Espen Hoff (med nummer åtte på ryggen) imponerte ikke C More-ekspert Bengt Eriksen.
FIKK KJEFT: Espen Hoff (med nummer åtte på ryggen) imponerte ikke C More-ekspert Bengt Eriksen. Foto: Trond Reidar Teigen
Sist oppdatert:
- Han deltar ikke. Jeg kunne holdt ham i hånda, tordnet eksperten.

SANDEFJORD - START 4-1:

Sandefjord hadde kun vunnet tre kamper i Tippeligaen denne sesongen før bunnrival Start kom på besøk til hvalfangernes arena.

Der skulle den fjerde seieren for Lars Bohinens menn komme, den første siden tidlig i august. Tre poeng betyr at Sandefjord fortsatt har en liten mulighet til å redde plassen i Tippeligaen denne sesongen.

- Deltar ikke
Det er nå fem poeng opp til nettopp Start på trygg plass når tre kamper gjenstår av sesongen. Der er det mulig å plukke ni poeng.

Tapet i hvalbyen betyr imidlertid at Start nå står i fare for å falle ned under streken, hvis Mjøndalen og Tromsø vinner sine kamper søndag.

Det var et meget svakt Start-lag som stilte til kamp mot Sandefjord og C More-ekspert Bengt Eriksen var sjokkert over innsatsen til gutta fra Sørlandet i pausen, spesielt veteranen Espen Hoff fikk høre det.

- Det kan ikke bli dårligere for Start. Jeg har stått ved siden av Espen Hoff i hele første omgang og kunne nesten holdt ham i hånda. Han er den mest rutinerte spilleren utpå her og deltar ikke i spillet, sa Eriksen.

Eksperten var ikke mindre kritisk eter kampslutt.

- Det var tragisk. Det var et Start-lag som stort sett sto og lempet «polere» på Salvesen. Det blir lett å lese for Sandefjord, sa TV-profilen.

Generaltabbe
Og gjestene hadde grunn til å være fortvilet i pausen. Start rotet det nemlig skikkelig til for seg selv i løpet av første omgang.

Det var kun spilt sekunder i Sandefjord da Kjell Rune Sellin sendte vertene foran. Erik Mjelde slo en lang ball opp og keeper Håkon Opdal var på en bærtur av de sjeldne utenfor eget felt. Dermed fikk Sellin en enkel oppgave med å trille ballen inn i det tomme nettet til 1-0.

Vertene skapte mye de første 45 minuttene og både Sellin og Mjelde fikk muligheten til å øke ledelsen, men misbrukte sjansene.

Selvmål
For Start var det kun Kristoffer Ajer som var nær mål før pause, han var til gjengjeld svært nær da Lars Grorud headet tilbake mot egen keeper i blinde og Ajer fikk en fot på ballen. Avslutningen gikk like utenfor.

27 minutter var spilt da vertene doblet sin ledelse. Etter klabb, babb og svak opptreden bak i Start-forsvaret kunne Cheick Dieng denge ballen forbi Opdal. Denne 2-0-ledelsen holdt Sandefjord fram til pause.

Etter hvilen kom gjestene litt mer med og etter 63 minutter kom reduseringen. Ajer slo inn fra kant og Mats Stokkelien fikk spilt ballen
videre foran mål. Der skled Victor Binida ballen i eget nett.

Ti minutter før slutt med nevnte Espen Hoff tatt av banen.

Start satte inn en liten offensiv etter reduseringen, men Sandefjord holdt unna og punkterte i stedet kampen rett før slutt.

Dieng satte inn sitt andre for ettermiddagen, før Jean Alassane Mendy gjorde dagen perfekt for Sandefjord på overtid.

Dermed blir det dramatikk i nedrykksstriden fram til siste slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere