RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristiansund vant mot Godset

Eksperten med nådeløs dom over Strømsgodset: - Vaklende, usikkert, tamt og planløst

SKUFFET: Strømsgodset-spillerne Espen Bugge Pettersen (f.v), Henning Hauger og Lars Sætra hadde ingen god dag på jobben mot Kristiansund.
SKUFFET: Strømsgodset-spillerne Espen Bugge Pettersen (f.v), Henning Hauger og Lars Sætra hadde ingen god dag på jobben mot Kristiansund. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere landslagskeeperen Thomas Myhre var ikke nådig mot Strømsgodset etter at laget fra Drammen ble rundspilt av Kristiansund i førsteomgangen på Marienlyst.

STRØMSGODSET - KRISTIANSUND 2-3:

Strømsgodset gikk mandag kveld på et skuffende 2-3-tap hjemme mot Kristiansund i det som ble en svært underholdende fotballkamp.

Bendik Bye ble kampens store helt med ekte hat trick for Kristiansund, men Strømsgodset-spillerne får slakt etter å ha levert en særdeles svak førsteomgang i Drammen.

Ekspertkommentator på MAX, Thomas Myhre, var ikke nådig da han satte ord på Godset-spillernes prestasjon etter at de hadde sluppet inn tre mål i førsteomgangen.

- Jeg synes de har virket særdeles vaklende. Ikke for å ta noe bort ifra KBK og deres prestasjoner offensivt, men det virker usikkert, det virker tamt, det virker som det ikke er noen stor plan over det, det er mange personlige feil, og det har KBK vist å utnytte, kommenterte Myhre.

Strømsgodset reduserte til 2-3 i starten av andreomgangen, men klarte aldri å snu kampen. Dermed kunne KBK til slutt juble for tre poeng.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var i likhet med Myhre heller ikke imponert over laget sitt i første omgang.

- Jeg sitter igjen med en veldig ujevn prestasjon. Jeg føler at vi i perioder er gode og så i andre perioder er vi helt bak mål. Vi slipper inn tre mål og det kan ikke være mange minuttene mellom første og tredje mål, så i den perioden virker det som vi får en kollektiv kollaps, forteller «BP» til MAX.

- Deilig!

Tremålscorer Bye var lettet over at Kristiansund unngikk 3-3 og til slutt kunne glede seg over seieren.

- Det er deilig å dra det i land til slutt. Det er utrolig godt å ta med seg denne trepoengeren inn i ferien. Det er en god prestasjon i førsteomgangen, og så holder vi ut i andre, sier Bye til MAX etter kampen.

HAT TRICK: Kristiansunds Bendik Bye (t.v) vartet opp med hat trick for Kristiansund.

Mye av grunnen til at KBK stakk av med samtlige tre poeng var keeper Sean McDermott som vartet opp med flere nøkkelredninger i andreomgangen.

- Det var sinnssykt i dag. Det er så mye jeg har lyst til å si. Fy faen hvor deilig det er, sier en entusiastisk McDermott til MAX.

- Laget gjør en fantastisk kamp og det er deilig å ta ferie med en seier. Det fortjener vi virkelig. Alle gutta gjør en fantastisk jobb. Det var en skikkelig lagseier, forteller keeperen.

Drømmestart for Godset, men så våknet KBK

Før mandagens oppgjør på Marienlyst hadde ikke Godset tapt en kamp med Bjørn Petter Ingebretsen som lagets hovedtrener i årets eliteserie.

Det så også svært lovende ut for hjemmelaget da Tokmac Nguen sendte Godset opp i en 1-0-ledelse etter bare fem minutter spill mot KBK. Scoringen kom etter at Nguen mottok en pasning av Jonathan Parr før han gikk innover i sekstenmeter fra venstresiden og til slutt plasserte ballen i lengste hjørnet.

Kristiansund hang ikke med defensivt da Godset scoret, men målet så virkelig ut til å vekke gjestene fra Møre og Romsdal.

I minuttene som fulgte produserte KBK en rekke store sjanser.

Bendik Bye var blant annet nær scoring etter åtte minutter da han ble spilt fri alene med keeper, men Espen Bugge Pettersen vartet opp med en god redning.

Gjestene fortsatte å lage problemer for Godset og etter 20 minutter stod det 1-1 etter at Bye mottok ballen fra Liridon Kalludra før han skrudde ballen i mål.

Bye scoret hat trick

Få minutter senere kunne samme Bye igjen juble for scoring da han utnyttet en kjempetabbe av Bugge Pettersen. Godset-keeperen tabbet seg ut med en stygg feilpasning som endte opp hos Bye. Fra nærmere 30 meter avsluttet KBK-spilleren hurtig og satte ballen i det åpne Godset-målet.

Kristiansund stoppet ikke å lage problemet for et svært svakt Strømsgodset-lag selv om de hadde tatt ledelsen. Etter 30 minutter vartet gjestene opp med et nytt godt angrep. Stian Asasmundsen var dyktig da han spilte fri lagkamerat Bye med en god pasning og fra noe skrått hold leverte Bye en ny god avslutning som endte i mål. Dermed kunne Bye juble for ekte hat trick.

KBK fikk også en god mulighet til å øke ledelsen ytterligere like før pause, men etter de første 45 minuttene stod det fortsatt 3-1 til gjestene.

Strømsgodset presset

Etter en grusom førsteomgang kom hjemmelaget fra Drammen sterkere tilbake etter hvilen.

Godset forsøkte å legge press på Kristiansund umiddelbart etter pause og det tok ikke lang tid før hjemmefansen skulle få noe å juble for.

Etter 56 minutter vartet Eirik Ulland Andersen opp med en drømmescoring da han banket ballen i mål fra nærmere 25 meter.

Strømsgodset viste seg frem fra en helt annen klasse i andreomgang, og produserte en rekke muligheter mot KBK som stort sett hadde nok med å forsvare seg etter hvilen.

Men til tross for en rekke store sjanser i andreomgang, gikk det ikke veien for Strømsgodset. Sean McDermott vartet opp med en rekke gode redninger i KBK-målet og holdt gjestene inne i kampen.

Dermed vant Kristansund til slutt 3-2 i Drammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere