RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspertene enig: - Selg Sterling nå!

PÅ VEI BORT: Raheem Sterling er fortsatt i konflikt med Liverpool.
PÅ VEI BORT: Raheem Sterling er fortsatt i konflikt med Liverpool. Foto: Paul Ellis (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er eneste måte Liverpool kan vinne på.

Overgangssagaen rundt Raheem Sterling har virkelig tatt av de siste dagene og det virker å være full krig mellom spilleren og Liverpool.

Det er omstridte Aidy Ward som representerer Sterling og agenten har virkelig klart å irritere den røde klubben med sine mange utspill.

Torsdag skal han ha sagt at det er helt uaktuelt for Sterling å signere en ny kontrakt med Liverpool. Senere på dagen nektet agenten for å ha sagt dette, men Anfield-klubben ser uansett ut til å ha fått nok nå.

Står på kravene
Ifølge folk som har fulgt Wards arbeidsmetoder en periode, så er det ikke uvanlig at 34-åringen bruker en slik strategi for å skape uro.

Liverpool Echo og The Times skrev torsdag kveld at Liverpool nå har avlyst et planlagt møte med Sterling og hans agent fredag.

Ifølge Echo så vil Liverpool stå på kravene her og ikke la seg herse med av Sterlings agent. 20-åringen skal ha fått tilbud om en femårskontrakt verdt 100.000 pund i uka tilbake i januar, men den takket unggutten nei til.

Agent Ward skal nå, ifølge BBC, ha overbevist sin klient om at det er bedre avtaler og vilkår å hente i større klubber og interessen er stor.

£50 millioner
Manchester United, Arsenal, Manchester City, Chelsea, Bayern München og Real Madrid er alle klubber som har blitt koblet med vingen.

Det var ventet at Sterling ville gi klar beskjed under møtet fredag at han ikke har planer om å signere en ny kontrakt og på den måten få satt i gang prosessen med å finne en ny arbeidsgiver så fort som mulig.

Nå er møtet altså avlyst. Liverpool har uttalt at klubben ikke har planer om å selge. Det spekuleres i at de røde vil kreve minst 50 millioner pund, hvis situasjonen blir slik at de ikke lenger kan holde på stortalentet.

- Selg ham nå
Flere profiler mener at Liverpool bør kvitte seg med urokråka nå.

- Situasjonen har utviklet seg til et kaos og det hele er veldig unødvendig. Alle ønsker selvsagt situasjonen løst så fort som mulig. Det virker som Sterling har bestemt seg for at han vil bort og da er det vel egentlig ikke så mye annet å gjøre? Til syvende og sist er det opp til ham selv og det er lite vi andre kan gjøre med det, sier tidligere Liverpool-helt Jan Mølby.

- Noen har sammenlignet dette med Luis Suarez-sagaen, men Sterling er ikke i nærheten av det samme nivået. Her tror jeg Liverpool bare må bite i det sure eplet og selge ham. Det er vanskelig, fordi Liverpool ønsker selvsagt ikke at andre klubber skal hente deres beste spillere, men klubben må stå fast ved det at et tilbud på 100.000 pund i uka er mer enn rettferdig for en 20-åring, mener den tidligere midtbanespilleren.

Han får støtte av spaltist Jason Burt i The Telegraph.

- Liverpool må nå gå over i en modus som en beinhard, følelsesløs og kontrollert forhandler. Det handler ikke lenger om hvorvidt Sterling blir i Liverpool og skriver en ny kontrakt, nå handler det om hvor mye penger de kan få for ham når han blir solgt i sommer, skriver spaltisten.

- Det å selge Sterling nå i sommer vil vise Liverpools styrke, det er ingen svakhet. Men salget må foregå på klubbens betingelser. Avtalen bør ha ett eneste hovedmål; prisen må være riktig, mener Telegraph-profilen.

- Passer i City
Tidligere Arsenal-spiller Martin Keown, som skriver for Daily Mail, føler seg trygg på at Sterling havner i en annen Premier League-klubb.

- Premier League blir en stadig rikere liga og dermed er det ikke overraskede om Sterling blir der, selv om han er god nok til å lykkes i utlandet, også. Han ville nok slitt med å spille fast i Chelsea, men i Manchester City kan det være muligheter. De har mange alternativer på kanten, men ingen som virkelig har sementert plassen. Sterling ville passet godt inn med David Silva og Sergio Agüero, sier Keown.

- Han har også blitt koblet med Manchester United, men du skal være en veldig modig mann for å gå den veien, skriver han videre.

Lørdag spiller Liverpool borte mot Stoke og det gjenstår å se om 20-åringen er på banen i bortekampen med Britannia-klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere