*Nettavisen* Sport.

Ekspertene usikre på Cardiffs opprykkssjanser

TØFF JOBB: Cardiff City-manager Ole Gunnar Solskjær får en tøff jobb med å få klubben tilbake til Premier League. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

- De bør være med i toppen.

Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff ønsker å rykke rett opp igjen til Premier League. Journalistene i Wales Online er ikke fullt så sikre på om Cardiff er gode nok til det.

Norwich og Fulham slo følge med tabelljumboen fra Wales ned i mesterskapsserien etter forrige sesong. De er blant de tøffeste konkurrentene om de to plassene som gir direkte opprykk. I tillegg ønsker Derby, Ipswich og Wolverhampton å gi waliserne kamp.

Fredag reiser Cardiff til Ewood Park for å møte Blackburn til sesongens første seriekamp. Skal man tro journalistene i Wales Online, kan det bli starten på en sesong med hard kamp om plassene for Solskjærs mannskap.

- De bør være i toppen med det mannskapet de har, men Ole Gunnar Solskjær er ikke vant til å spille tirsdager og lørdager. Derfor sier jeg topp seks og omspill, tipper sportsleder Paul Abbandonato til egen avis.

Kollega Steve Tucker er derimot mer positiv og spår en annenplass for Cardiff.

- Derby og Fulham blir Cardiffs største konkurrenter om direkte opprykk, mener han.

Tror på Dæhli
Cardiff har mistet Jo Inge Berget til Ronny Deilas Celtic før sesongen i mesterskapsserien. I tillegg har flere sentrale spillere forlatt den walisiske klubben.

På spørsmål om hvem som tar ansvar i Cardiff framover, trekker journalistene blant andre fram Mats Møller Dæhli.

- Dæhli kan ta mesterskapsserien med storm, men jeg tror det meste vil handle om spillerne på topp, sier Abbandonato. Hvis Kenwyne Jones overrasker oss og blir god, tror jeg Cardiff kan bli virkelig farlig, utdyper han.

- Nå som Jordon Mutch er borte (solgt), håper man at Dæhli kan bidra med den kreativiteten som laget ofte manglet forrige sesong, sier Chris Wathan, som er en av Wales' ledende sportsjournalister.

Travel sommer
Selv om Cardiff har mistet flere spillere, har ikke Solskjær ligget på latsiden i sommer. Adam Le Fondre, Javi Guerra, Guido Burgstaller, Federico Macheda og Kagisho Dikgacoi er blitt hentet.

- Han har uten tvil gitt seg selv flere alternativer offensivt, og Dikgacoi er en veldig bra signering. Likevel mangler laget bredde og en ny stopper er det behov for. Solskjær må vise at han kan få en stor tropp til å holde sammen og være fornøyde, sier Wathan.

- Solskjærs signeringer i januar gjorde ikke store nok utslag, selv om Dæhli er et stort talent. Men de han har hentet i sommer lover bedre, sier Terry Phillips. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.