RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KAN VINNE: Både Real Madrids Cristiano Ronaldo, Atletico Madrids Antoine Griezmann og Barcelonas Lionel Messi er kapable til å føre laget sitt til finale.
KAN VINNE: Både Real Madrids Cristiano Ronaldo, Atletico Madrids Antoine Griezmann og Barcelonas Lionel Messi er kapable til å føre laget sitt til finale. Foto: Lluis Gene Lukas Barth Gerard Julien (AFP)

Eksperter: - Real Madrid vinner igjen

Sist oppdatert:
Eksperter spår at Real Madrid får en kanonsesong som krones med nok en Champions League-tittel – hvis spillerne ønsker det sterkt nok.

Lenge så det nesten umulig ut å vinne den moderne mesterligaen to ganger på rad. I vår klarte Madrid-laget det, og nå er spørsmålet endret til om et hat trick er mulig.

Eller kanskje snarere «hvem kan egentlig frata Real Madrid tittelen?».

– Real Madrid er så gode, så komplette og har så mange gode fotballspillere. De har rutinen, de er vant til å vinne trofeer – de har alt som skal til. Så dersom Real Madrid klarer å ha en sesong som etter deres standard nå er normal, så vinner de, sier Viasat-ekspert Petter Veland og fortsetter:

– Spørsmålet er om de klarer å holde nivået og motivasjonen oppe på samme måte som forrige sesong. Det er den største trusselen. Så den største motstanden for Real Madrid er vel egentlig dem selv.

Tipper Real

Veland får langt på vei støtte fra sin Viasat-kollega Jan Åge Fjørtoft. Begge nevner flere lag som kan vinne den gjeveste europacupen, men holder Real Madrid på et eget nivå.

– Om jeg måtte tippe en vinner, ville jeg sagt Real Madrid. Jeg ser ingen som har rustet opp nok til å slå dem. Real Madrid har gjort et godt overgangsvindu ved å beholde de beste spillerne sine. Hvis de beholder sulten, og Ronaldo scorer 10–15 mål igjen, vil de vinne svært mange kamper. Og så spørs det om de fortsatt er sultne. Jeg tror det, sier Fjørtoft til NTB.

– Real Madrid har den desidert beste stallen. Dersom de får den sesongen «alle» tror de skal få, så er det bare én kandidat der oppe og seks-sju stykker på nivå to. Men om Real Madrid ikke klarer å levere like bra som sist sesong, er det én av sju-åtte som kan vinne, mener Veland.

Suksessen Zidane

Det er vanskelig å snakke om Real Madrids to nylige suksessesonger uten å nevne mannen som kanskje har bidratt sterkest til CL-titlene; Zinédine Zidane. Hans halvannet år som hovedtrener har vært en eneste suksesshistorie.

– Han skal absolutt ha sin del av ærene. Det er jo ikke slik at han har gjort gull av gråstein, men Zidane har vært utrolig flink til å trene spillernes hoder. I Real Madrid trenger du ikke trene beina, for de er så bra fra før. Dessuten har Zidane selv vært stjerne i Real Madrid. Han kjenner mekanismene i fotballverdenen, og han vet hva som skal til for å lykkes i det miljøet, sier Veland.

Fjørtoft mener Zidane får ufortjent lite anerkjennelse fordi han havner i skyggen av «bråkete» trenere som Jürgen Klopp, José Mourinho og Antonio Conte.

– Zinédine Zidane er en beskjeden kar som var en gudbenådet spiller, og nå tyder all historikk på at han er en fantastisk fotballtrener også. Vi lærer at en trener skal ta plass, brøle og være en voldsom profil. Og så kommer bare Zinédine Zidane og viser dem hvordan det skal gjøres.

Så gjenstår det å se om Zidane kan klare det med Real Madrid igjen. Onsdag åpner storlaget mesterligaen med hjemmekamp mot APOEL fra Kypros.

Onsdagens kamper:

Gruppe E: Liverpool (England) – Sevilla (Spania), Maribor (Slovenia) – Spartak Moskva (Russland).

Gruppe F: Feyenoord (Nederland) – Manchester C. (England), Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Napoli (Italia).

Gruppe G: Leipzig (Tyskland) – Monaco (Frankrike), Porto (Portugal) – Besiktas (Tyrkia).

Gruppe H: Real Madrid (Spania) – APOEL Nikosia (Kypros), Tottenham (England) – Borussia Dortmund (Tyskland).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere