*Nettavisen* Sport.

Eksperter reager kraftig: - Det der er ikke bra

Jose Mourinhos opptreden skaper reaksjoner.

09.12.15 23:33

CHELSEA - FC PORTO 2-0:

12 minutter var spilt av oppgjøret mellom Chelsea og Porto på Stamford Bridge i London da vertene tok ledelsen ved et selvmål.

Diego Costa hadde avsluttet i keeper Iker Casillas, men returen spratt inn i Ivan Marcano og trillet mot mål. Maicon gjorde sitt beste for å klarere unna på streken, men TV-bildene viste at stopperen var for sent ute.

Kraftsalve
Dommeren bak mål gjorde helt korrekt da han dømte mål. Da dommerne kom ut til andre omgang sto Mourinho klar i tunnellen for å takke dem og flere av kamplederne tok Chelsea-manageren i hånden på vei ut.

Det fikk ekspertene i Viasat-studio til å reagere kraftig.

- Det er hersketeknikk. Hvorfor skal han stå der etter pausen? Før kamp eller etter kamp er greit, men ikke på vei ut til andre omgang, sier Viasat-ekspert Morten Langli i studio etter kampslutt i London.

Han fikk støtte av ekspertkollega Rune Bratseth.

- Fjerdedommeren tar til og med av seg hansken for å hile på Mourinho. Han synes det er så stort. Da er du ikke uhildet, vet, du. Dette er ikke bra, sier den tidligere Werder Bremen-spilleren om situasjonen.

- Stolthet
Chelsea-manager José Mourinho, som titt og ofte har hatt sitt å si om dømmingen i fotball, kunne denne gangen glise fornøyd. Gliset ble enda større da Willian i andre omgang doblet ledelsen for vertskapet.

Dette betyr at Chelsea går videre som vinner av gruppe G med 13 poeng fra seks kamper. Dinamo Kiev tok følge med londonlaget videre, mens Porto ble nummer tre og Maccabi Tel Aviv endte på jumboplass.

- I Premier League virker det noen ganger som alt går imot oss, vi har aldri flaks. Slik situasjonen er nå, er det ekstra viktig for oss å være i Champions League. Spillerne kjempet med stolthet. De ønsket ikke å spille i Europa League og fortjente dette, sier Mourinho ifølge BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

HYLLER FANSEN: Jose Mourinho. Foto: Alastair Grant (Ap / NTB scanpix)

- Fansen er også utrolig i måten de støtter meg. Jeg er lei for at jeg ikke kan gi dem mer enn dette, akkurat nå, sier manageren.

Selvmål
Bare 12 minutter var spilt av første omgang da Chelsea tok ledelsen. Målet var av det litt snåle slaget, men også snåle mål teller.

Diego Costa ble spilt flott igjennom, men klarte ikke å sette ballen i buret alene med keeper Iker Casillas. Returen fra keeperveteranen gikk imidlertid rett i Ivan Marcano og fikk på nytt retning mot mål. Maicon så imidlertid ut til å ha klarert i siste liten, på streken, men dommeren bak mål signaliserte for scoring. TV-reprisen viste at det var rett.

Dermed kunne vertene juble, takket være et selvmål av Ivan Marcano.

Diego Costa skulle minutter senere også gjøre seg bemerket ved at han pirket borti keeper Casillas da han sto i 16-meterfeltet med ballen i fast grep. Costa fikk gult kort, etter at begge hisset seg opp en smule.

Med 1-0-ledelse festet José Mourinhos gutter et aldri så lite grep om kampen. Willian og Oscar var sentrale i mye av det Chelsea drev med.

Etter 28 minutter viste vertene noe av den fotballen de imponerte med forrige sesong. Oscar og Willian kombinerte fint og sistnevnte flikket fri førstnevnte, som avsluttet. Skuddet gikk via Bruno Martins Indi og skiftet retning. Casillas var satt ut av spill, men ballen gikk like utenfor mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Chelsea-spillerne jubler mot FC Porto. Foto: Glyn Kirk (Afp / NTB scanpix)


Porto på sin side hadde mye ball, men klarte ikke å skape det helt store. Det ble mest nesten for portugiserne og det 1-0 sto til hvilen.

Willian scoret
Få minutter ut i andre omgang satte Willian på mange måter det som var spikeren i Porto-kista. Eden Hazard, som også gjorde en bra kamp i blått, fant kompisen. Willian tok med seg ballen inn i feltet og klemte til med strak vrist. Casillas kom ikke fort nok ut og dermed satt kula i nettet.

Dette var brassens femte mål i Champions League denne sesongen. Willian er toppscorer i Chelsea, tett etterfulgt av «selvmål».

En enorm nedtur for portugiserne, som toppet gruppen før siste runde. Med scoring for Dinamo i Kiev, også, var håpet om avansement nå tynt.

Yacine Brahimi er en av spillerne i Porto det går gjetord om og etter 64 minutter var han nær ved å curle ballen i krysset fra distanse, men ballen snek seg like utenfor målet til Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Gjestene satte inn en liten offensiv nå og skapte en del farligheter, men er det noe Mourinhos menn kan, så er det å ri av press når de leder.

Chelsea så også sterkere ut offensivt enn på lenge og kunne fort hatt både tre og fire mål i denne kampen. De nøyde seg likevel med 2-0.

Se Mourinho takke dommerne etter pausen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.