RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVGJORDE: Eduardo Vargas avgjorde Copa America-semifinalen.
AVGJORDE: Eduardo Vargas avgjorde Copa America-semifinalen. Foto: Ricardo Moraes (Reuters)

Ekstra skuddtrening sendte Chile til Copa-finale

Eduardo Vargas avgjorde semifinalen mot Peru.

Chile-vingen Eduardo Vargas ble den store helten da han scoret to ganger og sørget for at Copa America-verten gikk til finale med 2-1-seier over Peru mandag.

Napoli-spilleren, som sist sesong var utlånt til Queens Park Rangers, avgjorde semifinalen med et kanonmål i det 64. minuttet. Han fikk ballen fra Gary Medel og banket den i en pen bue inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

- Jeg har trent på å skyte fra langt hold og det har gått veldig bra, så da sjansen bød seg hadde jeg selvtilliten på plass, sa den lykkelige matchvinneren etter kampen.

Bare minutter tidligere hadde Medel skapt spenning med et nesten like imponerende selvmål som ga Peru 1-1. Midtbanemannen forsøkte å stanse Luis Advínculas innlegg, men endte i stedet med å tuppe ballen i eget nett.

Chile fikk tidlig i oppgjøret en fordel da Carlos Zambrano ble utvist. Perus midtstopper stemplet Charles Aránguiz i det han skulle klarere en ball og fikk marsjordre i det 20. minuttet.

Vertsnasjonen dominerte kampen etter utvisningen og fikk uttelling få minutter før pause. Vargas satte inn 1-0 etter at Aránguiz først hadde bommet fra Alexis Sánchez' innlegg.

Til slutt kunne tomålsscoreren og hans lagkamerater også juble for Chiles første finaleplass i Copa America siden 1987, da laget tapte 0-1 for Uruguay.

- Jeg er veldig lykkelig over at vi er i finalen, sa Vargas.

Lørdag får chilenerne sjansen til å vinne trofeet for første gang. Motstander blir vinneren av den andre semifinalen mellom Argentina og Paraguay. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere