Ekstreneren favoritt til å overta

KORTVARIG LYKKE: Luiz Felipe Scolaris ble ikke lenge på Stamford Bridge.

KORTVARIG LYKKE: Luiz Felipe Scolaris ble ikke lenge på Stamford Bridge. Foto: AP/Scanpix

Kan Scolari bringe Brasil tilbake til gamle høyder?

Etter Brasils kvartfinaletap mot Nederland i VM gjorde landslagstrener Dunga det tidlig klart at han ikke ville fortsette i stillingen.

- Vi visste alle da jeg begynte at jeg bare ville bli i jobben i fire år, sa en trist Dunga etter kampen, ifølge Reuters.

Og fire år har gått. 46-åringen overtok som trener for de gule i 2006. Søndag bekreftet det brasilianske fotballforbundet at Dunga er ferdig som Brasil-sjef.

Nå er spørsmålet hvem som overtar trenerjobben for de gule, som har vunnet flere VM-gull enn noe annet land. Den heteste kandidaten skal være Liuz Felipe Scolari, som hentet hjem verdensmesterskapstrofeet til Brasil i 2002.

Den meritterte treneren ledet i tillegg Portugal til EM-sølv i 2004 og han har vært manager i Chelsea. Siden 2009 har Scolari hatt sin arbeidsplass i usbekiske Bunyodkor.

Men «Big Phil» er ikke den eneste kandidaten. Også Corinthians-trener Mano Menezes, Fluminenses Muricy Ramalho, São Paulos Ricardo Gomes og tidligere Milan-sjef Leonardo er i forbundets søkelys. Sistnevnte var med på å vinne VM-gull for Brasil i 1994.

- Vi ønsker en erfaren trener som kan takle presset som følger med et VM på hjemmebane i 2014, skal fotballpresident Ricardo Teixeira ha sagt, ifølge NTB.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.