*Nettavisen* Sport.

«El Asesino» hindret ny Liverpool-flause

Foto: EPA/Scanpix

Kom inn og serverte matchvinneren. Les alt om Europaligaen her!

19.02.10 03:14

LIVERPOOL - UNIREA URZICENI 1-0:

Mye har blitt sagt og skrevet om Daniel Pacheco siden han ble hentet til Liverpool fra Barcelonas ungdomsakademi sommeren 2007. Enn så lenge har man imidlertid ikke fått sett mye av ham.

Denne sesongen har han likevel fått noen sjanser i ny og ne av Liverpool-manager Rafael Benítez, og treneren har også uttalt at unggutten stadig nærmer seg en startplass hos de rødekledte.

I torsdagens Europaliga-kamp mot rumenske Unirea fikk han ikke starte, men kom likevel til å spille en viktig rolle. 19-åringen fikk det siste kvarteret til å vise seg fram, og det gjorde han også.

Ti minutter før slutt var spilleren med kallenavnet «El Asesino» (Snikskytteren) nest sist på ballen da David Ngog avgjorde kampen i Liverpools favør. Dermed har den engelske klubben et brukbart utgangspunkt før det tøffe returoppgjøret.

Se flere resultater i faktarammen til høyre!

- Det er alltid viktig å ha gode spillere på benken, som kan bidra med forskjellige styrker og forandre kampene, så jeg er veldig fornøyde med dem, sier Liverpools manager Rafael Benitez til klubbens nettside om innbytterduoen Pacheco og Ryan Babel.

Bom, bom, bom
Liverpool gikk rett i angrep hjemme på Anfield, og allerede etter 25 sekunder var vertene nær ved å ta ledelsen. Steven Gerrard og Dirk Kuyt kombinerte fint, før førstnevnte fikk avsluttet fra kort hold. Bare en meget patent redning fra Unirea-målvakt Giedrius Arlauskis hindret en drømmestart for Gerrard og Liverpool.

Ti minutter senere var Dirk Kuyt på farten igjen. Nederlenderen fikk med seg ballen inne i feltet etter en mislykket pasning, og hamret løs fra spiss vinkel. Ballen gikk like utenfor lengste stolpe.

David Ngog kunne gitt vertene ledelsen i det 37. minutt, da han tok ned ballen inne i feltet, vendte frekt, og klinte til mot mål. Ballen snek seg imidlertid igjen like utenfor målet til rumenerne.

Liverpool styrte spillet i stor grad de første 45 minuttene, og gjestene skapte lite foran Pepe Reina. Fabio Aurelio prøvde seg ved et par frisparksituasjoner uten å lykkes, mens rødtrøyene også spilte seg til en rekke halvsjanser som det aldri ble noe av. Til pause sto det derfor målløst mellom lagene i Beatles-byen.

Så mørkt ut
Andre omgang fortsatte i samme sporet. Vertene hadde full kontroll, men foran mål lyktes det rett og slett ikke. Liverpool stanget og stanget mot en rumensk mur som ikke ville rikke seg.

Fabio Aurelio testet skuddbeinet i det 62. minutt, men Unireas keeper var raskt nede og fikk stoppet skuddet fra brassen.

Det så mørkt ut.

Men så, kvarteret før slutt kastet Benitez altså inn unggutten Pacheco og bare minutter senere skulle han bli sentral. 19-åringen vant en luftduell inne i feltet, og fikk nikket videre til David Ngog, som kom stormende inn i feltet. Franskmannen fikk hode på ballen, og satte den i mål til stor Liverpool-jubel.

Dette var også nok til å sikre seieren.

- De må åpenbart gå til angrep, så kanskje vi kan få større rom og spille litt annerledes. I kveld handlet det mest om å holde igjen, fordi de lå så dypt og ventet på å få kontre, forteller Benitez.

Over og ut for Solbakken?
I Parken fikk Ståle Solbakken og hans FC København besøk av franske Marseille torsdag kveld. Og det danske topplaget hang lenge godt med mot fjorårets serietoer i Ligue 1.

Det skulle nemlig gå hele 72 minutter før Mamadou Niang kunnes sende gjestene i front i den danske hovedstaden.

Jesper Grønskjær svarte for hjemmelaget bare noen minutter senere, men en sterk sluttspurt av Marseille, med to fulltreffere av Charles Kabore, sørget for at det endte med 1-3-tap.

Dermed blir det nok svært vanskelig for den kommende norske landslagstreneren å føre sine menn videre i Europaligaen. FCK-treneren må nok bare be pent om et nytt mirakel i Marseille.

Håp for Fulham
Et lag som kan glede seg litt mer til returen er «norske» Fulham. Takket være Zoltan Gera og Bobby Zamora vant nemlig Premier League-klubben 2-1 over ukrainske Sjakhtar Donetsk, og har med det et brukbart utgangspunkt før en vanskelig bortekamp.

Brede Hangeland spilte som vanlig fra start for Fulham, mens Erik Nevland og Bjørn Helge Riise var ubenyttede reserver.

For Roma spilte John Arne Riise fra start, men det ble ingen stor dag for Italia-proffen. Roma ledet kampen mot Panathinaikos to ganger, men måtte se seg passert i sluttminuttene.

Mål av Lazaros Hristodoulopoulos og Djibril Cissé i sluttminuttene sørget nemlig for hjemmeseier 3-2. Roma har likevel alle muligheter til avansement når returen blir spilt i Italia.

Sterkt av Juventus
Ellers rundt om i Europa fikk Juventus med seg et sterkt resultat fra bortekampen mot Ajax. Miralem Sulejman sendte vertene i front, men to mål av brasilianske Amauri sørget for at «den gamle dame» kan glede seg til returoppgjøret i Torino.

Forrige sesongs tyske seriemester Wolfsburg hadde også all grunn til å være fornøyd med innsatsen. Tyskerne klarte 2-2 borte mot Villarreal. Grafite scoret begge målene for tyskerne.

Et annet spansk lag som bare klarte uavgjort på hjemmebane var Atletico Madrid. Den tidligere Arsenal-spilleren Jose Antonio Reyes ga spanierne en knallstart etter 23 minutter mot Galatasaray, men i andre omgang sørget Abdul Kader Keita for at Atletico kan få det tøft i heksegryta i Istanbul.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.