*Nettavisen* Sport.

El Clásico: - Jeg tenker at Benítez må gå

Real Madrid fullstendig ydmyket i storkampen.

22.11.15 01:43

REAL MADRID - BARCELONA 0-4:

Det som skulle være Real Madrids anledning til å komme à jour med erkerivalen på toppen av La Liga-tabellen, utviklet seg til noe helt annet.

0-4 på hjemmebane er et av de verste resultatene for Los Blancos noen gang i et av de berømte rivalopgjørene mot Barcelona.

- Det er første gangen, i alle fall som vi kan huske at, Real Madrid-fansen allerede i pausen sitter og roper at presidenten må gå, sa Viasat-ekspert Petter Veland om reaksjonene fra tribunene.

Publikum på Santiago Bernabéu var tydelige på sin misnøye med klubbpresident Florentino Pérez og trener Rafael Benítez i løpet av kampen. Den utviklet seg til å bli en fadese for den stolte madridklubben.

Veland tror stortapet får konsekvenser for treneren temmelig kjapt.

- Jeg tenker at at Benítez må gå, fordi jeg fikk spørsmål om dette i går og har reflektert litt rundt det. Jeg tror ikke det hadde vært noe snakk om at han måtte gå hvis dette hadde endt med 1-2 og det hadde vært en OK gjennomført kamp for Real Madrid, fortsatte Veland.

Primera Division-spesialisten mener måten klubben fra hovestaden framsto på nesten er nødt til å få klubbledelsen til å reagere.

Etter hvert som Barcelona fikk dominere fullstendig gjennom store deler av oppgjøret dukket også de berømte hvite lommetørklene opp på tribunene. Disse brukes tradisjonelt på Santiago Bernabéu for å vinke farvel til treneren.

Utspilt

Veland sammenlignet lørdagens El Clásico blant annet med Real Madrids 0-3-tap i tilsvarende kamp for ti år siden, og Barcelonas 5-0-seier på Camp Nou i 2010.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOMÅLSSCORER: Luis Suárez hadde en fabelaktig kveld borte mot Real Madrid. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)

At det bare sto 0-2 halvveis på Santiago Bernabéu kunne hvittrøyene til trener Benítez prise seg lykkelig over.

Det siste som skjedde før dommer David Fernández sendte lagene inn til pause var at målscorerne, Neymar og Luis Suárez, spilte ut minst fire Real Madrid spillere med driblinger, gode bevegelser og kjappe pasninger.

Bare en redning på streken fra Marcelo hindret Suárez' andre nettkjenning på overtid av første omgang. Alle de øvrige spillerne til hjemmelaget, inkludert keeper Keylor Navas, var fullstendig utspilt av Barcelonas giftige angrepsduo.

Tidligere i omgangen hadde Suárez ordnet gjestenes første mål allerede i 11. spilleminutt. Målgarantisten fra Uruguay plasserte sikkert inn 0-1 aleine med Navas, etter å ha blitt frispilt på flott vis av Sergi Roberto.

Mer angrepsspill av den glitrende sorten førte til kveldens andre Barcelona-scoring seks minutter før sidebyttet. Andrés Iniesta hadde regien på en kontring der Neymar sendte ballen forbi Real Madrids sisteskanse med en lav avslutning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTGANG: Mens Barcelona-profilene scoret en rekke ganger, måtte Cristiano Ronaldo se det meste gå imot Real Madrid i sesongens første El Clásico. Det hele endte med et ydmykende stortap på eget gress. Foto: Juan Medina (Reuters / NTB scanpix)

Marcelo fikk muligheten til å skape et håp for Real Madrids tilhengere umiddelbart etter hvilen, men avsluttet utenfor i andre omgangs andre spilleminutt.

Like etter avverget Barcelona-målvakt Cladio Bravo et godt forsøk fra James Rodrigúez.

Økte igjen

Uten uttelling ble gapet fram til de storspillende gjestene fra Catalonia bare enda større i 53 spilleminutt. Oppskriften var igjen enkel, men effektiv for Barcelona.

Andrés Iniesta fant Neymar rundt 16-meterstreken til Real Madrid. Sistnevnte la igjen på ett touch med skosålen, og Iniesta dundret inn 0-3 i nærmeste vinkel.

Med det ble midtbanemaestroen den første Barcelona-spilleren utenom Neymar, Suárez og Lionel Messi som scoret mål for katalanerklubben i ligaen på to måneder.

Selv Messi ble en liten statist som innbytter den siste halvtimen i en kamp der flere av lagkameratene stjal showet. Messi kunne scoret etter kort tid med på banen i comebacket sitt etter skade, men forsøket hans ble blokkert til corner av Raphaël Varane.

Cristiano Ronaldo ble flere ganger hindret i å redusere etter glimrende inngripener fra Bravo. Isteden fikk Luis Suárez sitt andre mål med rundt et kvarter igjen av spilletiden.

Seks minutter før full tid ble i tillegg hjemmelagets Isco, helt korrekt, vist det røde kortet da han regelrett sparket til Neymar bakfra.

Det oppsummerte Real Madrids kveld. Ingenting gikk slik de hadde sett for seg, og frustasjonen bare bygde seg mer og mer opp.

Neymar slapp heldigvis unna den stygge nedsparkingen uten skader. Han sto igjen som vinner, sammen med et Barcelona-lag som viste som et mye, mye bedre fotballag i Madrid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag