*Nettavisen* Sport.

Elabdellaoui: - Halve stadion lå igjen på banen

NYE SAMMENSTØT: Panathinaikos-fansen reagerte med sinne da derbyet mot Olympiakos ble stoppet før det i det hele tatt kom i gang. Foto: Yorgos Karahalis (Ap / NTB scanpix)

Nye opptøyer stanset derbykamp for Olympiakos-proffen.

22.11.15 01:56

Lørdagens planlagte storoppgjør i Aten mellom Panathinaikos og Olympiakos endte med en ny avlysning.

Den norske landslagsbacken Omar Elabdellaoui havnet igjen midt oppe i det da nok en duell mellom storklubbene i den greske ligaen måtte stoppes.

- Det var fyrverkeri der igjen. Folk sloss med politiet, beskriver Elabdellaoui for Nettavisen.

- Halve stadion lå igjen på banen. Setene og alt. Helt sykt, fortsetter han.

Traff lagkompis

En av lagkameratene hans, islandske Alfred Finnbogason, ble truffet av et bengalsk lys da Olympiakos kom ut for å se på gressmatta før kampstart.

- Det starta jo da vi skulle ut for å se på matta. De traff Finnbogason, spissen vår. Vi måtte bare skyndte oss inn igjen, sier Elabdellaoui.

Også da tilsvarende oppgjør skulle spilles i mars, endte det hele med avlysning.

Les også: Norsk landslagsprofil havnet midt i tribunebråk

Lørdag gjorde voldsepisoder både utenfor og inne på Apostolos Nikolaides stadion før kampen til at dommer Andreas Pappas besluttet å avlyse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KAOTISKE SCENER: Både før og etter avlysningen av oppgjøret mellom Panathinaikos og Olympiakos var tilskuere i klammeri med politiet ute på banen.  Foto: Alexandros Michailidis (Afp / NTB scanpix)

Det ble først forsøkt en utsettelse av kampstart på 30 minutter, men da situasjonen ikke roet seg valgte Pappas å droppe avspark.

Det skapte voldsomme og sterke reaksjoner. En rekke tilskuere med Panathinaikos-tilhørighet stormet banen og gikk til angrep på politi og sikkerhetspersonell.

- Klikket for dem

Omar Elabdellaoui forteller at Olympiakos-spillerne ikke fikk med seg alt av opptøyene etter at de hadde returnert til garderoben. At avgjørelsen om å avlyse gjorde stemningen enda mer amper, fikk de imidertid med seg.

- De bestemte seg for å avlyse til slutt. Da det ble gjort klart for fansen tror jeg det klikket for dem. Vi så ikke hva som skjedde etter at vi var inne igjen.

- Etter noen timer hadde det roet seg. Tilskuerne hadde dratt fra stadion og vi fikk gå ut for å se på banen. Der lå det massevis av seter og mye andre ting, sier den norske landslagsbacken.

- Dette er veldig trist. Vi hadde gledet oss veldig til denne kampen, avslutter Elabdellaoui i samtale med Nettavisen.

Litt etter klokka 21.30 norsk tid var han og lagkameratene endelig ute av Apostolos Nikolaides stadion og på vei hjem. Avspark skulle egentlig ha vært klokka 18.35.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag