*Nettavisen* Sport.

Elabdellaoui ut i knalltøft bortemøte

BAYERN: Omar Elabdellaoui og Olympiakos møter Bayern München. Foto: Petros Giannakouris (Ap)

- Vi må tro på at vi kan klare det, sier backen.

Olympiakos kan tirsdag sikre avansementet til cuprunden i mesterligaen. Tar klubben ett poeng mot store Bayern München, er de videre fra gruppe F.

Det kan gå mot en tøff kveld for den 23 år gamle landslagsbacken i München tirsdag kveld. Elabdellaoui har ikke spilt kamp siden Norge tapte 1-2 for Ungarn forrige søndag. Olympiakos fikk en spesiell oppkjøring etter at lørdagens duell mot erkerivalen Panathinaikos måtte avlyses på grunn av supporterbråk i Aten.

Til Nettavisen spår nordmannen er steinhard kamp, hvor gjestene må spille på sitt aller beste for å ha sjans.

- Det blir veldig, veldig tøft. Jeg trenger nesten ikke si noe - så hardt blir det. Med ett poeng er vi likevel videre, så jeg gleder meg, forteller Elabdellaoui.

- Mye løping

Den norske høyrebacken er forberedt på å måtte løpe langt i tirsdagens oppgjør.

- Ja, det blir veldig mye løping. Vi vet hvordan Bayern spiller. De triller ball, og leiter etter rom i den offensive delen av spillet. Vi blir avhengige av å stå sammen defensivt, også må vi ta de sjansene vi får. Men først og fremst vil dette handle om disiplin bakover, sier den norske landslagsbacken som søndag vant spillernes pris for årets norske fotballspiller.

Til tross for at det blir tøft, er nordmannen klar på at alt er mulig i fotballen.

- Vi må tro på det. Det er jo ikke umulig. Men skal vi ha poeng, må vi spille omtrent over evne.

Tapte sist

Da Olympiakos og Bayern München møttes i første kamp i Pireus fikk det greske laget stryk og tapte 0-3. Siden den gang har det greske storlaget derimot kommet kraftig tilbake vunnet alle sine kamper. Dinamo Zagreb er slått to ganger, og Arsenal én gang med sterke 3-2 på bortebane.

Bayern Münchens eneste tap har kommet i bortemøtet mot Arsenal hvor det ble 0-2, men siden den gang har Bayern-laget imponert stort, og i siste kamp ble Arsène Wengers menn knust med 5-1.

Robben

Mye av æren må comebacket av Arjen Robben få. Nederlenderens innhopp har virkelig satt fart i Bayern-angrepet. Dessuten har den polske spydspissen Robert Lewandowski bøttet inn mål både i serie og mesterliga, mens solide Thomas Müller står bak det meste som skjer på offensiven.

Pep Guardiolas mannskap har visst en utrolig effektivitet på sine giftige kontringer. Akkurat i den fasen av spillet er de vanskelige å stoppe, og det får fort landslagsbacken Elabdellaoui også smertefullt erfare.

I helgen vant den tyske serielederen 3-1 borte mot Schalke.

Fortsatt Gunners håp

Arsenal har ikke gitt opp håpet om avansement til cupspillet, men da må derimot alt gå «The Gunners» vei i de to siste rundene. For første gang på 16 år risikerer Arsenal å gå glipp av å være blant de 16 beste lagene i Europa.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å fortsette i mesterligaen. Jeg tror fortsatt at vi har en sjanse, men det kommer til å bli jevnt, sier Wenger.

Hvis regnestykket går opp, vil laget avansere med et nødskrik. Først må Arsenal slå Dinamo Zagreb hjemme tirsdag, og så håpe at Bayern München vinner mot Olympiakos. Da kan Wengers menn selv avgjøre med minst tomålsseier borte i Pireus 9. desember.

Ender det uavgjort i München er alt håp ute for London-laget.

Lagets skadeliste er langt og vond. Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain og Danny Welbeck er vært ute en stund, og etter 1-2-tapet for West Bromwich i helgen er også Francis Coquelin og Mikel Arteta ute.

For Coquelin venter minst to måneders pause. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.