RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Elendig start for Norge

Sist oppdatert:
Åge Hareide har fått en elendig start på VM-kvalifiseringen, etter at laget bare maktet 1-1 mot Hviterussland på Ullevaal.

Klikk her for å følge kampen minutt for minutt.

Norge ble rundspilt av Italia i åpningskampen i VM-kvalifiseringen, og tapte 1-2. Hjemme mot Hviterussland var bare seier godt nok, hvis ikke Åge Hareides lag skal bli akterutseilt allerede i innledningen.

Det er lenge siden Norge har tapt seks poeng på de første to kampene i en VM-kvalifisering. Det norske laget spilte god fotball først etter at Hviterussland utlignet til 1-1. Og da var det var alt for seint.

Landslagssjefen var da heller ikke sein med å betegne kampen som et mareritt til NRK rett etter kampen.

- Jeg synes vi hadde god kontroll fram til pause. Men utover i andre omgang ble vi trøtte, og forsøkte å forsvare ledelse. Da fikk vi ikke til kantspillet vårt, og vi klarte ikke å utfordre dem, sa Hareide.

Bra start
Norge startet kampen på en brukbar måte, og skafte tre klare sjanser det første kvarteret. Petter Rudi burde ha sendt Norge i føringen, da han kom alene med keeper fra litt skrå vinkel. Men Molde-spilleren sleivet skuddet langt tilside for mål.

Også Morten Gamst Pedersen hadde to brukbare sjanser. Men så slo Norge av på tempoet, og skapte svært lite de neste 25 minuttene, før Sigurd Rushfeldt tvang fram en corner etter en bra sjanse.

Corneren endte på hodet til Vidar Riseth - som satte ballen kontant i mål. Hviterussland skapte skuffende lite før hvilen. Det ble med et livsfarlig frispark centimetre utenfor rett før hvilen.

Skuffende
Andre omgang ble skuffende svak fra Norges side. Hviterussland overtok mer og mer, selv om de skapte få klare målsjanser.

Og det var ikke direkte ufortjent da Vitali Kutuzov scoret etter et frispark fra siden. Frisparket var det Claus Lundekvam som forårsaket - meget tvilsomt.

- Helt skandale. Jeg bare sto der. Linjemannen ga frispark. Utrolig billig, sier Lundekvam til TV 2 Nettavisen.

Først da så det ut til at det norske laget våknet. De siste ti minuttene ble et skikkelig stormløp mot det hviterussiske målet - og laget skapte tre klare målsjanser.

Utrolig nær!
Aller størst mulighet hadde Claus Lundekvam på overtid. Fra kort hold headet han ned i bakken og dessverre over tverrliggeren.

- Utrolig! Da jeg traff den var jeg helt sikker på scoring. Den traff bakken, og spratt fem meter opp i været, sier Lundekvam til TV 2 Nettavisen.

Alt i alt hadde Norge 8-4 i målsjanser, og burde vunnet kampen. Men spillemessig var det langt mer betenkelig det som ble vist, bortsett fra de første 15 og de siste 10 minuttene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere