RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendigheten fortsetter for Roma

Fiorentinas Marcos Alonso jubler etter sin scoring mot Roma torsdag.
Fiorentinas Marcos Alonso jubler etter sin scoring mot Roma torsdag. Foto: Max Rossi (Reuters)
Presset på Roma-trener Rudi Garcia øker i styrke.

Torsdag forsvant laget ut av europaligaen etter 0-3-tap for Fiorentina i returkampen i åttedelsfinalen.

Sammenlagt gikk Firenze-klubben videre med 4-1, hvilket var særdeles tungt å svelge for både spillere og hjemmefans på Olympiastadion i Roma.

Ekstra ille var måten det skjedde på. Roma ble regelrett ydmyket på eget gress, og kampen var i realiteten avgjort før det var spilt en halvtime. Da sto det 0-3 i den italienske hovedstaden.

Tidlig mareritt

1-0 kom etter ni minutter. Fiorentina-back Gonzalo Rodriguez fikk sjansen fra straffemerket og viste iskalde nerver da han måtte ta straffen på nytt etter at flere spillere løp for tidlig inn i feltet. På andre forsøk byttet forsvarsspilleren hjørne og satte ballen utakbart i nettet bak Roma-keeper Lukasz Skorupski.

Ni minutter senere var det nevnte Skorupski som tok hovedrollen da han forærte gjestene 2-0. Roma-keeperen misset fullstendig med en klarering og ga Fiorentinas andre back, Marcos Alonso, sjansen til å doble ledelsen i åpent mål. Han takket og bukket.

Det var virkelig forsvarsspillerne som dro lasset for gjestene fra Firenze på Olympiastadion. Etter 22 minutter var det duket for 3-0 signert den argentinske midtstopperen José María Basanta.

Andre omgang ble en ren transportetappe for gjestene. I sluttminuttene fikk hjemmelaget serbiske Adem Ljajic utvist.

Trenertrøbbel

For Roma fortsetter dermed problemene i 2015. Helt fram til juleferien pustet laget serieleder Juventus i nakken i ligaen, men etter nyttår har alt gått på tverke. Én seier på de siste ti kampene var fasiten foran torsdagens europaligaoppgjør. Der ble statistikken forverret ytterligere.

Trener Rudi Garcia har slitt i motvind lenge, og lite tyder på at vinden vil løye med det aller første. Italienske medier har allerede lansert Napoli- og Inter-trener Walter Mazzarri som en mulig erstatter fra neste sesong.

Italias tredje representant i åttedelsfinalene i europaligaen, Napoli, tok seg enkelt videre til kvartfinalene torsdag. Laget hadde med seg 3-1-seier i bagasjen til bortekampen mot Dinamo Moskva og avanserte etter 90 målløse minutter i Russland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere