*Nettavisen* Sport.

Eleven Messi møter læremesteren

Messi er klar for å møte læremesteren José Pékerman. Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

Ti år etter at José Pékerman ga Lionel Messi debuten på det argentinske fotballandslaget, møtes de to ansikt til ansikt i Copa America.

Fredagens kvartfinale blir i så måte et møte mellom eleven og mesteren. Pékerman, som nå er colombiansk landslagssjef, var også mannen som sørget for at Messi fikk sin VM-debut i Tyskland i 2006.

Det siste bildet av de to fra det mesterskapet, viste Lionel Messi sitte med senket hode på innbytterbenken. Pekerman ga aldri vidunderbarnet sjansen som innbytter i kvartfinalen mot Tyskland. Den endte med argentinsk exit på straffesparkkonkurranse.

Fredag kan Messi sørge for at det er Pékerman som blir stående igjen med blikket rettet mot bakken.

Messi, som nå har over 100 landskamper på merittlista, har samtidig ikke et vondt ord å si om sin tidligere sjef.

- Han ga meg mange råd, og det glemmer jeg aldri, har Barcelona-stjernen sagt ved flere anledninger.

Foran fredagens kvartfinale i Ina Del Mar må Pékerman sette sin lit til en annen stjernespiller med nummer ti på ryggen. Real Madrid-juvelen James Rodríguez ble toppscorer under fjorårets VM-sluttspill, og mange mente han burde vært kåret til turneringens beste spiller foran Messi.

- Vi vet at de har mange gode spillere, men det er 50-50 med hensyn til hvem som vinner. Colombia kan også spille godt, og derfor vil det bli en fin kamp, sier Rodriguez.

Lagenes to tidligere møtene på chilensk jord har også endte med seier til Argentina. I 1945 endte kampen hele 9-1, mens i 1991 ble det en langt mer knepen 2-1-seier. Argentina vant senere turneringen.

Manchester United-stjernen Angel Di Maria spår en åpen kamp.

- Colombia spiller på en måte som passer oss bra. De løfter forsvaret sitt høyere i banen enn de fleste, og det vil gi oss rom, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.