RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elfenbenskysten - Nord-Korea: 28-8

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Ivorianerne måtte score åtte mål, og det var ikke sjansene det sto på.

Nord-Korea - Elfenbenskysten 0-3:

Nydelig angrepsspill og et hav av sjanser til tross, effektiviteten manglet da Elfenbenskysten tok fatt på den umulige oppgaven.

Det måtte nemlig et mirakel til for at det afrikanske håpet skulle avansere fra gruppe G. Brasil var allerede før siste gruppekamp sikret åttendedelsfinale, mens Portugal hadde tre poeng mer enn ivorianerne. Portugisernes målfest mot Nord-Korea, som endte 7-0, sørget for en nesten uslåelig målforskjell. Sven-Göran Erikssons menn var derfor avhengig av Brasil-seier og målkalas i egen kamp for at drømmen om videre VM-spill skulle realiseres. Om Portugal skulle tape 1-0 i sin match ville elefantene være avhengig av 8-0-seier over Nord-Korea.

Og med 28 skudd og 12 store sjanser kunne det fort ha oppstått et VM-mirakel.

Slik spilles 8. delsfinalene i VM!

Sjansefest, i det minste
En stund så det faktisk ut til at Drogba og co. skulle klare det umulige. Etter 20 minutter ledet Elfenbenskysten 2-0 og herjet foran nordkoreanernes mål. I tillegg til scoringene og et annullert mål hadde de grønne fire store sjanser før førsteomgangen var halvspilt.

Dessverre dabbet presset av og afrikanerne var ikke effektive nok.

- Hvis vi hadde roet oss litt mer ned kunne vi kanskje ha scoret flere mål, sa Drogba til pressekorpset etter kampen, ifølge Reuters.

Dermed ble det tredjeplass på ivorianerne i «dødens gruppe». Også i 2006-VM i Tyskland havnet Elfenbenskysten i den verst tenkelige gruppen med Nederland, Argentina og Serbia og Montenegro, og også da ble de slått ut i gruppespillet.

- VM er over for oss i dag, men vi må være stolt over det vi har gjort. Vi er skuffet, men kan likevel ikke være for skuffet da vi har vært i en gruppe med Portugal og Brasil, fortsatte Chelseas Drogba.

Lå an til å klare det
Førsteomgangen startet like gjerne med en kjempesjanse til Elfenbenskysten. Abdul Keita ble nydelig spilt gjennom og alene med keeper skjøt han midt på sisteskansen. Gervinho, som kom inn i førsteelveren til fordel for Salomon Kalou, hadde to store sjanser før spilte 15 minutter, mens Drogba ble avvinket for offside da han headet ballen i mål. Det første målet kom etter en periode med enormt press fra ivorianerne. Yaya Touré banket ballen til høyre for keeper fra 16 meter. Drøye fem minutter senere kom scoringen som ga afrikanerne et ørlite håp. Romaric headet ballen i mål og sørget for 2-0.

Nordkoreanerne hadde nok med å forsvare seg, men Yong-Jo Hong fikk vist seg fram på et frispark da han sendte ballen i stolpen.

Selv om Elfenbenskysten produserte flere sjanser utover i kampen, manglet de den effektiviteten som Portugal hadde da de scoret seks mål på én omgang. Da 90 minutter etter hvert nærmet seg så det ut til at spillerne ga opp, og innså at de i sitt andre VM på rad, og faktisk andre VM noensinne, ble slått ut etter et meget tøft gruppespill.

En liten trøst fikk de likevel da innbytter Kalou puttet til 3-0. Men med ti minutter igjen ble det for tøft å score fem mål. Når Portugal i tillegg spilte uavgjort mot Brasil og fikk med seg ett poeng hadde elefantene uansett ikke klart det.

Men de prøve, det skal de ha.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere