RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elfsborg slår tilbake?

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Elfsborg tapte mot Åtvidaberg for to uker siden, men kan få sin revansje allerede i dag. Les dagens tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Oddsen-ligaen, Allsvenskan og Superettan.

Bonuspotten er oppe i 4.600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Lillestrøm – Molde
Lillestrøm fikk brutt tapsrekken på tre kamper med trepoengeren borte over Sarpsborg 08 (13.) sist. Klatret dermed opp til 12.plassen med 5-3-8 totalt, men det er kun tre poeng ned til Start i bunnen. Kanarifansen har vært gjennom en tung tid med 2-2-6 på de ti siste, og sett ut ifra tingenes tilstand virker det ikke som situasjonen skal snu seg merkverdig i nærmeste fremtid. Står med 3-3-2 på Åråsen: slått Brann (4.), Start (16.) og Haugesund (6.) – delt poeng med Sogndal (7.) og Sandens Ulf (15.) – tapt for Viking (5.) og Vålerenga (8). Mot sistnevnte i forrige hjemmekamp hadde lagene hver sin omgang; vertene var best før pause, mens Vålerenga var det førende laget etter hvilen. Men som ofte denne sesongen tapte LSK en kamp der de burde tatt poeng. Spilte 1-1 mot Ull/Kisa i en treningskamp på tirsdag, uten at man bør alt for mye vekt i det; trener Magnus Haglund brukte hele 21 spillere og byttet ut alle utenom to i pausen. LSK har solgt Fredrik Gulbrandsen til Molde, og mot Ull/Kisa spilte Erling Knudtzon og Thorstein Helstad på topp. Sistnevnte har vært ut med skade siden tidlig i mai, men gjorde et vellykket innhopp og utlignet for LSK.

Molde spilte 1-1 mot Viking sist og har dermed tatt poeng i sine seks siste (3-3-0). Den fryktelige sesongstarten ser nå ut til å være glemt, og moldenserne har kun tapt én kamp siden april (hjemme mot Haugesund). Klubben har vært aktive på overgangsmarkedet og får fått inn nevnte Gulbrandsen, Vegard Forren (Southampton), Per-Egil Flo (Sogndal) og Tommy Høiland (Sandnes Ulf), mens Magnus Wollf Eikrem er solgt til Heerenveen. Har kun vunnet én kamp på bortebane så langt, mot Tromsø, men har vist seg å være vanskelig å slå, laget har tatt poeng i de seks siste på fremmed gress. Står med 1-5-2 totalt. Spilte Champions League kvalik hjemme senest på tirsdag, hvor de tok seg greit av irske Sligo Rovers (2-0). B

2. Fram Larvik – Nybergsund IL
Fram var det førende laget hjemme mot Frigg (11.) sist, men kom under 0-1 etter en tidlig scoring av gjestene. Vinner likevel fullt fortjent 2-1 etter at de dominerte store deler av kampen. Ligger på 5.plass med 5-6-2 totalt; mens tallene hjemme viser 3-3-0: slått Valdres (7.), Gjøvik (6.) og Frigg (11.) – delt poeng med Lyn (4.), Raufoss (2.) og Tønsberg (14.).

Nybergsund var som forventet sjanseløse mot Alta forrige helg; Sundet hang med et godt stykke ut i 1.omgangen i Finnmarkshallen, men etter hvilen viste serielederen styrke og vant til slutt 5-0. Dermed har hedmarkingene 2-0-3 på de fem siste, og laget ligger på 8.plass med 4-3-6 totalt. Vant sine to siste på fremmed gress før det, mot Bossekop (13.) og Strømsgodset 2 (12.), men har slitt på bortebane i år og har flere stygge tap: 1-4 mot både Pors Grenland (3.) og Odd 2 (10.), 1-5 mot Frigg (11.). Men de har hatt et godt tak Fram i det siste, Nybergsund vant det motsatte oppgjøret 4-3 i april og de tok begge i fjor. HU

3. Gjøvik FF – Pors Grenland
Gjøvik hadde vunnet fire på rad før forrige hjemmekamp mot Tønsberg, men seiersrekken ble regelrett knust mot bunnlaget som til slutt vant hele 5-1. I følge kamprapportene var det helt fortjent selv; hjemmelaget hadde noen gode sjanser, med det var Tønsberg som dominerte store deler av kampen. Gjøvik falt dermed ned til 6.plassen med 7-0-6 totalt. Står med 4-0-3 hjemme, hvor bestenoteringen er 1-0 seieren over Lyn (4.).

Pors Grenland kjempet til seg ett poeng bort mot Bossekop (13.) sist, og ligger fremdeles på 3.plass med 7-4-2 totalt. Har vært gode i juni og juli med 4-1-1, men viste svakheter i 0-3 tapet borte mot Harstad (9.). Står med 3-2-2 på bortebane: slått Valdres (7.), Tønsberg (14.) og Strømsgodset 2 (12.) – delt poeng med Frigg (11.) og Bossekop – tapt for Harstad (9.) og Alta (1.). Ser åpent ut. HB

4. Arna-Bjørnar – Ålgård
Nyopprykkede Arna Bjørnar startet sesongen lovende, men det har buttet i mot i det siste og med forrige rundes 1-4 tap borte mot Vindbjart (1.) står laget med 1-0-4 på de fem siste. Mot sistnevnte var taktikken å ligge lavt og satse på overganger når muligheten bød seg, men det viste seg vanskelig når Vindbjart scoret på sitt første angrep etter 30 sekunder av kampen. Bergenserne har dermed falt ned til 8.plassen med 6-0-7 totalt. Hjemme på Arna stadion viser tallene 4-0-2, hvor bestenoteringen er 2-1 seieren over Vidar (6.), mens tapene kom mot Notodden (4.) og Brann 2 (7.).

Ålgård (13.) spilte uavgjort mot Åsane (3.) sist og har dermed tatt poeng i sine tre siste, hvor de har holdt Vindbjart (1.) til 1-1 og slått Fløy 4-2 (12.). Men laget ligger fremdeles på nedrykk, hvor de stort sett har befunnet seg gjennom hele sesongen med 3-3-7 totalt. Slo dagens motstander 2-0 hjemme i april. Har til gode å vinne borte med 0-2-4, men de viser fremgang og vi velger å gardere. HB

5. Egersund – Arendal
Egersund spilte 1-1 i en jevnspilt kamp hjemme mot Fyllingsdalen (5.) sist, men med straffebom og stangskudd mot slutten var nok hjemmelaget minst fornøyd med poengdelingen. Rykket likevel opp til 9.plassen med 3-5-5 totalt. Har ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste, og det skal lite til før laget faller under streken igjen, Arendal i bunnen er bare tre poeng bak. Står med 2-3-2 hjemme, hvor de har slått Arna-Bjørnar (8.) og Fana (10.), mens det ble tap mot Åsane (3.) og Viking 2 (11.). Har spilt mye uavgjort hjemme i det siste, tre av de siste fem har endt med poengdeling, og tirsdagens treningskamp mot Bryne endte 1-1. Vant 4-2 over dagens motstander i det motsatte oppgjøret.

Arendal tapte 1-3 borte mot Notodden og ligger fremdeles sist med 3-2-8 totalt. Laget innledet sesongen med seks strake tap og står med svake 1-1-5 på bortebane, hvor poengene er tatt med seier over Ålgård (13.) og uavgjort mot Vidar (8.). Klubben har hentet inn forsterkninger i kampen for å overleve: danske Frederik Krabbe fra Lyngby, som har spilt over 50 kamper i dansk 1.divisjon og over 100 kamper for AGF i Superligaen, er signert. Jamil Fearrington, som har en fortid i FC København (kun 1 kamp) og Sandnes Ulf (11 kamper), er også hentet inn. H

6. Nest-Sotra – Fløy
Nest-Sotra beholdt sine suverene hjemmestatistikk med 1-0 seieren over Fana sist, som var deres syvende strake trepoenger på Ågotnes. Laget har kun sluppet inn ett mål hjemme denne sesongen, og har ikke tapt på eget gress siden 5.mai 2012 (mot Vard).

Fløy ledet over Vidar (6.) borte i forrige runde, men tapte til slutt 2-3. Ligger fremdels under streken, men med 2-1-2 på de fem siste er det nå bare ett poeng opp til sikker plass. Står med 1-2-4 på bortebane, og vi tror ikke de klarer å pynte på den statistikken i dagens kamp. H

7. Notodden – Fana
Notodden er inne en god periode med 8 kamper på rad uten tap. Tok seg greit av Arendal (14.) hjemme sist (3-1), og ligger på 6.plass med 6-3-4 totalt. Hadde før det kun slått Ålgård (13.) hjemme denne sesongen, men står nå med 2-3-2 i Idrettsparken, hvor de har delt poeng med Egersund (11.), Vindbjart (1.) og Brann 2 (4.). Tapte noe bekymringsverdig hjemme mot Flekkerøy (12.) i april, i en periode med fire nederlag på rad, men har vist god form siden med 5-3-0.

Fana sto lenge i mot trykket til Nest-Sotra på Ågotnes i forrige runde, men måtte til slutt gi tapt etter at Kristoffer Zachariassen scoret for vertene 20 minutter før slutt. Laget falt dermed ned til 10. plassen med 4-2-7 totalt. Startet sesongen labert med kun to seier i løpet av de to første månedene, men med 2-1-2 på de fem siste har det vært antydning til forbedring. Leverte sesongbeste med 4-1 seieren over Vidar (6.) i forrige hjemmekamp, men ellers er brorparten av poengene tatt mot lag fra nedre halvdel. Står med 2-0-5 borte, hvor seierne er tatt mot Ålgård (13.) og Brann 2 (7.).

Notodden vant det omvendte oppgjøret hele 4-0 i mai, og vi tror på ny seier i dag. H

8. Vidar – Åsane
Vidar lå under 0-2 hjemme mot Flekkerøy sist, men snudde kampen etter hvilen med tre scoringer. Gikk på en smell borte mot Fana i kampen før det (1-4), men står likevel med 3-1-1 på de fem siste. Hjemme på Lassa idrettspark viser tallene 3-2-1: slått Egersund (9.), Brann 2 (7.) og Flekkerøy (12.) – delt poeng med Arendal (14.) og Nest-Sotra (2.) – tapt for serieleder Vindbjart.

Åsane ble til tider presset hardt hjemme mot Ålgård (13.) i forrige runde, og selv om de kom bedre med i 2.omgangen endte det 0-0. Fikk også en mann utvist kvarteret før slutt. Ligger fremdeles på 3.plass med 7-3-3 totalt. Forrige bortekamp mot Fløy FK endte med 1-4 tap; Åsane var særdeles tamme og klarte aldri å ta initiativet og tapte helt fortjent. Står med 2-2-2 borte. Jan Ove Wiik soner karantene. HUB

9. Kalmar – Brommapojkarna
Kalmar var noe heldig som tok alle tre poengene borte mot Häcken sist; det var hjemmelaget som førte mesteparten av kampen, men Melker Hallbergs scoring på overtid sikret gjestene seieren. Laget ligger fortsatt på 6.plass med 7-6-3, og har 3-2-0 på de fem siste. Har plukket mer poeng borte (5-1-3) enn hjemme hvor de står med 2-5-0.

Brommapojkarna vant 2-1 over IFK Göteborg (4.) og tok dermed sin første seier siden de slo 4-1 Gefle (12.) hjemme i mai. Ligger fremdeles på nedrykk med 3-4-9, men har nå kun ett poeng opp til sikker plass. Har til gode å vinne borte så langt med 0-1-6, hvor det ene poenget er tatt mot Djurgården (11.) i april, men har siden tapt fem strake med med 3-19 i målforskjell.

Kalmar har vunnet de fem siste mellom disse to, og vi tror den sjette kommer i dag. H

10. Öster – Mjällby
Öster (14.) falt ned på kvalikplassen etter 0-3 tapet borte mot Helsinborg sist. Det går lang tid mellom hver seier for laget fra Växjö; etter seks tap på rad slo de IFK Göteborg (4.) i slutten av mai, men siden står de med svake 0-2-3. På Myresjöhus arena viser tallene 2-1-4, hvor de har slått nevnte Göteborg og Häcken (10.), men forrige hjemmematch endte med 0-2 tap for Norrköping (9.)

Mjällby slo Djurgården (11.) 2-0 hjemme sist og beholdt dermed 8.plassen med 7-3-6 totalt. Tok poeng borte mot AIK (3.) i kampen før det, men hadde fire strake tap på fremmed gress før det. Står med 2-1-4 på bortebane og har 1-2-2 på de fem siste.

Det omvendte oppgjøret endte 1-1 for to uker siden, og vi tror dagens kamp blir like jevn. HUB

11. Åtvidaberg—Elfsborg
Åtvidaberg reiste til Malmö med god selvtillit etter fire seiere på rad, men måtte vende skuffet hjem med null poeng fire baklengs. Har vært gode hjemme med 5-0-2, men det skal nevnes at det har vært mot overkommelig motstand (Djurgården, Brommapojkarna, Syrianska og Mjällby). Tapene kom mot IFK Göteborg og Malmö.

Elfsborg greide kun 2-2 hjemme mot Halmstad (13.) sist, og har falt ut av tettstriden med 1-2-2 på de fem siste. Tapte 0-1 hjemme mot dagens motstander i kampen før det. Har godkjente 3-2-2 på bortebane, hvor bestenoteringen er 2-1 seieren over Norrköping (9.). HUB

12. GAIS—GIF Sundsvall
Superettan. GAIS og GIF leverte et fyrverki av en fotballkamp når de møttes i det omvendte oppgjøret for litt over en uke siden; GIF ledet 3-0 allerede etter 12 minutter, men GAIS kjempet seg tilbake og utlignet kvarteret før slutt. GIF trodde senere de hadde sikret seieren med scoring i det 90.minutt, men bortelaget slo tilbake nok en gang 3 minutter på overtid, og kampen endte 4-4.

GAIS ligger på 4.plass med 8-3-4 totalt og har 3-2-0 på de fem siste. Hjemme på Nya Gamla Ullevi viser tallene 4-1-2, hvor de spilte 1-1 mot serieleder Örebro sist.

GIF ligger på 3.plass med 9-3-3 og har 3-1-1 på de fem siste. Borte står de med sterke 5-1-1, hvor de har vunnet det tre siste: mot Brage, Falkenberg og Värnamo, mens tapet kom mot Örebro i april. HB

96-rekker:

1.B
2.H
3.HB
4.HB
5.H
6.H
7.H
8.HB
9.H
10.HU
11.HUB
12.HB

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.B
2.HU
3.HB
4.HB
5.H
6.H
7.H
8.HUB
9.H
10.HUB
11.HUB
12.HB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere