RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elleve kamper uten tap

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
Vålerenga led samme skjebne som de fleste andre.

TROMSØ - VÅLERENGA: Lillestrøm er foreløpig det eneste laget som har klart å slå Tromsø i Tippeligaen i 2010. Det skjedde 21. mars, i andre serierunde.

Vålerenga er det siste i den etter hvert imponerende rekken på elleve lag som har forsøkt å gjøre som Lillestrøm.

Vålerenga-dominans
Martin Andresens menn opplevde det samme som de ti foregående lagene; Tromsø har et bunnsolid forsvar. Molde er det eneste laget som har klart å score to mål (tapte 2-3), de øvrige har enten scoret ett eller gått målløse av banen.

Det hadde riktignok ikke vært noe å si på om Vålerenga hadde scoret et mål eller to i første omgang på Alfheim stadion andre pinsedag.

Oslolaget hadde stort sett kontroll på ballen, og skapte de aller fleste sjansene.

Scoret på første sjanse
Tromsø skapte lite, men hadde til gjengjeld flaks. Det ble faktisk 1-0 på den første målsjansen, som kom midtveis i førsteomgangen.

Et innlegg fant veien til Mohammed Ahamed Jama, som fra sin posisjon på bakerste stolpe sendte ballen i nettopp stolpen.

Ballen traff stolpen slik at den spratt rett ut til Tromsøs eneste mann foran mål - Sigurd Rushfeldt. Veteranspissen hadde selvfølgelig ingen problemer med å score på et åpent mål.

Tromsø økte ledelsen til 2-0 gjennom Helge Haugen bare fem minutter etter pause. Det var naturligvis et hardt slag for Vålerenga, som hadde gjort en god førsteomgang uten å få noe igjen for det.

I andre omgang kom Tromsø mer med i spillet.

Sekspoengskamp
Drøyt ti minutter før slutt reduserte Bengt Sæternes for Vålerenga, men det ble for lite og for sent for Vålerenga, som hadde håpet å kutte avstanden til Tromsø ned til to poeng.

Nå er avstanden i stedet åtte poeng.

Tromsø topper Tippeligaen med 30 poeng etter 13 runder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere