Elyounoussi herjet med Sandefjord

SCORINGSMASKIN: Mohamed Elyounoussi lekte med Sandefjord. FOTO: NTB scanpix

SCORINGSMASKIN: Mohamed Elyounoussi lekte med Sandefjord. FOTO: NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Scoret hat-trick da Molde kjørte fullstendig over Sandfjord.

31.05.15 03:26

MOLDE - SANDEFJORD 6-1 (3-1)

- Vi rykker heller ned enn å endre spillestil, uttalte Sandefjord-trener Lars Bohinen etter sju strake tap i Tippeligaen.

Etter kampen i C More-studioet var tonen en litt annen.

- Ja, vi kan ikke fortsette sånn, svarte Bohinen på spørsmål om han nå ville endre på noe likevel.

Men hvilke endringer det skulle bli kunne han ikke komme med på direkten.

- Om det er en omlegging av formasjon til fem bak eller noe sånt får vi se på. Dette er første gang det virket som gutta ikke hadde tro på stilen vår. De ser litt på skotuppene, og det ser egentlig som om de ikke har lyst til å være her. Vi slipper inn fryktelig mye mål og det er bekymringsfullt, avsluttet Bohinen.

For Sandefjords spillestil passet dessverre, for Bohinen, Molde og Mohamed Elyounoussi perfekt. Første omgang var totalt enveiskjørt mot målet til Sandefjord-keeper Jakob Busk, og på et tidspunkt måtte han i aksjon tre ganger på rappen for å hindre målkåte moldensere.

I det 13. minutt måtte han imidlertid kapitulere. Molde stjal ballen høyt i banen og en av kampens giganter, Sander Svendsen, sendte Martin Linnes på tur inn i 16-meteren til Haugesund. Linnes nølte ikke og banket ballen i korteste hjørnet fra skrått hold til Molde-ledelse.

- Det var godt. Vi møtte et Sandfjord som trengte poeng, men vi spilte godt. Når vi spiller på vårt beste er det vanskelig å holde følge med oss, sa tremålscorer Elyounoussi etter kamp.

Etter scoringen fortsatte Molde kjøret mot et vaklete Sandefjord, men utrolig nok scoret Sandefjord neste mål. Erik Mjelde fikke en enkel jobb med å score på returen fra Kjell Rune Sellins skudd i stolpen.

For de som øynet Sandefjord-poeng ble gleden kortvarig. Bare minuttet etterpå var Svendsen på farten igjen. Denne gang serverte han Mohammed Eyounoussi som bredsidet inn 2-1-scoringen.

Og om ikke det var nok, så puttet Elyounoussi nok en gang bare to minutter senere og sørget for at Molde gikk til pause med lave skuldre.

- Det tredje målet var viktig for å drepe troa til Sandefjord, sa Mohamed Elyounoussi til C More i pausen.

Molde og Elyounoussi fortsatte i samme tempo da dommer Svein-Erik Edvardsen blåste i gang andre omgang.

For det tok ikke mer en fem minutter før Elyounoussi puttet sitt tredje for dagen.

- Jeg synes han har fortjent en landslagsplass. Han scorer mye mål, men gjør også jobben deffensivt, sa C More-kommentator Lars Tjærnås.

Sandfjord kom aldri tett nok på gode Molde-spillere til å hindre et stortap. FOTO: NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Etter den siste scoringen ble det en ren transportetappe for Molde og Martin Linnes' andre scoring og Tommy Høilands 6-1 scoring kom som resultat av et Sandfjord-lag som hadde gitt opp.

- Det ble mange mål og vi hadde mange sjanser. Det ble veldig rom for kantspillerne våre i dag. Han er jo effektiv selv om han startet med å sende et par over i dag, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud om Elyounoussi til C More etter kamp.

Før kampen var ikke Skullerud helt enig i at Molde fortsatt var favoritter til å vinne serien i C More-studioet.

- Hæ, er vi fortsatt det da?, svarte Skullerud da han ble konfrontert med favorittstempelet.

Dagens oppvisning var i hvertfall en seriemester verdig og Molde klatret opp på andreplass på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.