RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE TIL EM: Magnus Grødem. FOTO: NTB scanpix
IKKE TIL EM: Magnus Grødem. FOTO: NTB scanpix Foto: Tim Goode (Pa Photos)

EM-drømmen knust for U17-landslaget

Sist oppdatert:
Norge U17 klarte ikke å kvalifisere seg til EM-sluttspillet etter tapet mot Slovenia.

SLOVENIA U17 - NORGE U17 1-0 (1-0):

Saken var enkel, kun tre poeng var godt nok mot Slovenia dersom Norge U17 skulle ha muligheten kvalifisere til å seg til EM-sluttspillet for første gang.

U17-TRENER. Erland Johnsen trener nå U17-landslaget. Han har tidligere trent blant annet Lillestrøm. FOTO: NTB scanpix

Både Norge og Slovenia sto med tre poeng hver før kampen, men Slovenia hadde bedre målforskjell.

Tidligere Bayern München- og Chelsea-stopper Erland Johnsen trener laget. Han synes ikke laget skapte nok til å kunne fortjene seieren.

- Det blir dessverre ikke EM-sluttspill. Vi hadde en dobbel gigantsjanse i starten hvor vi header i tverrligger og returen banker vi også i tverrliggeren. Etter det kaver vi litt for mye og skaper ikke nok sjanser, sier Johnsen til Nettavisen.

For der Norge ikke klarte å putte ballen i mål, drepte Slovenias store stjerne, Jan Mlakar, Norges drøm om EM-sluttspill i det 43. spilleminutt.

- Rett før pause scorer nummer ni, stjerna deres. Det kunne blitt annerledes hvis vi hadde scoret først og kunne ligget bakpå og forsvart oss. I stedet ble det vi som måtte angripe mot et godt deffensivt Slovensk lag, fortsetter Johnsen.

- Hvordan er stemningen i troppen nå?

- Den er bånn i bøtta selvfølgelig, avslutter han.

Nytt av i år for U17-mesterskapet er at i finalerundene er antall lag doblet fra åtte til 16.

Norge havnet i gruppe med England, Romania og Slovenia.

- Norge hang bra med mot England i 1.omgang i den første kampen, men tapte til slutt fortjent. England vant EM i fjor, så de er solide. Mot Romania tok vi derimot en flott seier, som gjør at EM-håpet lever. Mot Slovenia er det helt åpent, og muligheten er absolutt tilstede, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb til Norges Fotballforbunds hjemmeside før kampen.

Lagene må gjennom tre kvalifiserende gruppespill (kvalifiseringsrunde, eliterunde og finalerunde) før utslagsrundene og finaler.

I finalerunden står det igjen fire grupper og det er altså dette som er er EM-sluttspiller, og hit kom altså ikke Norge denne gangen heller.

Norge stilte med følgende lag: Kjetil Haug (kaptein) - Mathusan Sandrakumar, Joakim Barstad, Tord Salte, Henrik Bredeli - Emil Hansson, John Hou Saeter, Magnus Grødem, Mads Sande - Brik Risa, Andreas Helmersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere