RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-festen fortsetter

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det er ikke bare Norge som skal ut i EM-kvalifisering i kveld. Les alt om kveldens kamper.

GRUPPE A:
Kasakhstan - Aserbajdsjan (15.00)
Kasakhstan hadde imponert i EM-kvalifiseringen helt til de gikk på en smell mot Armenia lørdag. Får nå besøk av nok en gammel sovjetrepublikk. Aserbajdsjan overtok jumboplassen i gruppen da Armenia slo Kasakhstan, men kan klatre på tabellen dersom de klarer å kopiere nabolandets bragd.

Skal du spille på oddsen i kveld? Sjekk våre tips og analyser!

Armenia - Polen (17.30)
Armenia hadde ikke scoret mål før lørdagens møte med Kasakhstan. Men med to mål i det oppgjøret, fikk de også sin første seier i EM-kvalifiseringen. Polen vant oppskriftsmessig over Aserbajdsjan, og troner øverst på tabellen i Gruppe A. Med seier vil de ha en luke på åtte poeng ned til de neste lagene på tabellen, men vil også ha spilt to kamper mer enn både Portugal og Serbia.

Finland - Belgia (19.15)
Finland tapte 0-2 for Serbia på lørdag, men har fortsatt ett ørlite EM-håp dersom Belgia blir slått. Men finnene må klare seg uten Sami Hyypiä, Teemu Tainio og Peter Kopteff. Belgia er ute av EM-dansen, men ga Portugal kamp til siste fløytestøt på lørdag.

GRUPPE B:
Færøyene - Skottland (18.15)
Som alltid ankrer Færøyene tabellen i sin kvalifiseringsgruppe. Nå er det høytflyvende skotter som kommer på besøk. The Tartan Army har imponert med en sinnsyk arbeidsinnsats til nå. Høydepunktet var da Frankrike ble kjempet i senk. Skottene øyner muligheten til å lage sensasjon i en av de tøffeste gruppene.

Litauen - Italia (20.45)
Gruppe B skulle være en duell mellom de to VM-finalistene Frankrike og Italia om førsteplassen, men rotete opptredener av begge storhetene har hjulpet Ukraina og Skottland inn i kampen om EM-billetter. Nå har italienerne begynt å få sving på spillet og tar poengene de trenger til å klatre på tabellen. Litauen stjal ett poeng i Napoli i åpningskampen. Italia er neppe like gavmilde i kveld.

Frankrike - Georgia (21.00)
Frankrike klatret til topps i gruppen etter 2-0 over Ukraina lørdag. Vant 3-0 borte over Georgia i den første kampen, og kan befeste tabelltoppen med en ny seier over Kakha Kaladze & co. Georgia har tatt sine seks poeng mot Færøyene og drømmen om poeng mot Frankrike forblir nok en drøm også i kveld.

GRUPPE C:
Norge - Ungarn (19.00)
Norge åpnet EM-kvalifiseringen med 4-1 i Budapest, og alt så rosenrødt ut. Men siden har det ikke gått like greit og Ungarn har også vist seg å være et langt svakere lag enn antatt. Skal Norge henge med i kampen om en EM-plass, er Ungarn et lag som må slås på Ullevaal. Magyarene sliter med indre stridigheter i spillergruppen, og har neppe håp om noen revansje fra åpningskampen.

Se kampen direkte på TV 2 Sumo

Bosnia-Hercegovina - Malta (20.15)
Bosnia-Hercegovina er ubeseiret etter at landets stjernespillere gikk til streik mot landets fotballforbund. Norge og Tyrkia er blitt beseiret med landets «b-rekke». Nå er det Malta som besøker Zlatan Muslimovic & co. Malteserne klarte lenge å lage kamp på Ullevaal på lørdag, men ble slitne og fikk gjennomgå mot slutten.

Hellas - Moldova (20.30)
Hellas har inntatt toppen av tabellen i gruppe C etter Tyrkias tap mot Bosnia-Hercegovina. En oppskriftsmessig seier over tabelljumbo Moldova vil gi dem fem poengs forsprang etter kveldens kamper. Moldova har tatt sine to poeng på hjemmebane mot Bosnia-Hercegovina og Malta.

GRUPPE D:
Tyskland - Slovakia (20.30)
Tyskland kan ta et stort steg mot EM dersom Slovakia blir slått i Hamburg i kveld. Etter at Tsjekkia snublet mot Wales på lørdag, kan tyskerne få fem poengs forsprang hvis Slovakia blir slått. Og det er et klart svekket slovakisk lag de skal møte. Lagets store stjerne, Marek Mintal, er ute med skade. De mangler også Martin Jakubko og Szilard Nemeth.

GRUPPE E:
Andorra - Israel (18.00)
Andorra slapp unna med «bare» 0-4 mot Russland på lørdag. Miniputten har sluppet inn 26 mål til nå i kvalifiseringen, og møter nå scoringshungrige Israel. Bare Kroatia har scoret flere mål enn israelittene i gruppe E.

Kroatia - Russland (20.30)
Kroatia har fortsatt ikke tapt en kvalifiseringskamp på eget gress. I denne kvalifiseringen er Andorra, England og Makedonia i tur og orden sendt hjem med tap. Hvis de klarer å opprettholde denne statistikken mot Russland, vil de koble et solid grep om topplassen i gruppe E. Men Russland har virkelig fått sving på forsvarsspillet, og har bare sluppet inn ett mål til nå i kvalifiseringen.

Estland - England (20.30)
Estland står med seks strake tap og har fortsatt ikke scoret ett eneste mål i EM-kvalifiseringen. Men Raijo Piiroja og hans landsmenn har lovet å selge seg dyrt når hardt prøvede engelskmenn kommer på besøk. Alt annet enn seier vil langt på vei knuse Englands EM-drøm, og trolig sende Steve McClaren ut på jakt etter ny jobb.

GRUPPE F:
Sverige - Island (20.15)
Sverige har overbevist stort til nå i kvalifiseringen, og dersom de blir tilkjent poengene etter skandalen i Danmark, så vil «Söta Bror» holde stø kurs mot Sveits og Østerrike. Island har skuffet stort til nå. Lørdag ble det bare 1-1 mot Liechtenstein.

Liechtenstein - Spania (20.30)
Liechtenstein fikk med seg et overraskende poeng fra Island. Men nå venter overmakten. Etter å ha rotet det til for seg selv, har ikke Spania råd til å avgi flere poeng. David Villa har scoret fem mål til nå i kvalifiseringen, og får i kveld en ypperlig sjanse til å pynte på det tallet.

Latvia - Danmark (20.30)
Latvia banket Island i sin første hjemmekamp i kvalifiseringen, men siden den gang har det bare vært sorgen. Til og med Liechtenstein ble for sterke for gruppejumboen. Det største spørsmålstegnet for danskene er hvor rystet spillerne er etter skandalen i Parken. I utgangspunktet skal Latvia være grei skuring for dem.

GRUPPE G:
Bulgaria - Hviterussland (19.00)
Dimitar Berbatov viste i bortemøtet med Hviterussland at han har holdt ved like storformen han har vist for Tottenham i vår. Nå er det «returoppgjør» og med seier vil Bulgaria legge press på Romania og Nederland i kampen om EM-billetter. Hviterussland er ute av EM-kampen, men vil nok selge seg dyrt.

Romania - Slovenia (20.00)
Romania overtok tabelltoppen etter seieren i Slovenia. Adrian Mutu & co kan få et forsprang på Nederland og Bulgaria med en ny trepoenger mot et skuffende slovensk lag. I verste fall kan Robert Koren og hans lagkamerater være sist på tabellen etter denne kampen.

Luxembourg - Albania (20.15)
Albania vant enkelt hjemmemøtet med Luxembourg og er på stø kurs mot sin beste kvalifisering noen gang. Kan klatre til ni poeng dersom de vinner denne kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere