Gå til sidens hovedinnhold

EM-kostnad: 8 milliarder

I tillegg kommer et betydelig beløp til sikkerhetsarbeidet.

KULTURDEPARTEMENTET (Nettavisen): Tidligere i dag kunne Nettavisen forteller om milliardene som ville strømme inn ved et eventuelt EM-arrangement i Norge i 2016. Onsdag ettermiddag overleverte Fotballforbundet sin søknad om statsstøtte – eller drøftningsforslag, som den populært ble kalt – til kulturminister Trond Giske, og da ble kostnadssiden også presentert.

Den er formidabel.

Totalkostnad over til milliarder?
Hele åtte milliarder kan regningen komme opp i, historien viser dessuten at alle slike arrangementer har en tendens til å gå på betydelige kostnadssprekk. I tillegg er ikke kostnadene til sikkerhet inkludert. Med 24 lag med, for første gang i turneringens historie, vil utgiftsposten være skyhøye, sannsynligvis i milliardklassen.

Selv velger fotballforbundet ikke bare å fokusere på de inntektene et EM vil gi (den samfunnsøkonomiske gevinsten er beregnet til et sted mellom fire og seks milliarder), men vel så mye på de opplevelsene og langtidseffektene som følger med.

Entusiastisk Giske
Det vet også Trond Giske.

- Jeg er veldig entusiastisk over denne ideen.

- En vesentlig vurdering for regjeringen vil være hvilke verdier dette kan skape, både hva gjelder infrastruktur, anleggskapasiteten, overnatting, reklameverdien og den organisasjonskompetansen man får, sa kulturministeren på onsdagens pressekonferanse.

Fotballforbundet planlegger selv å finansiere om lag 1,6 milliarder av den totale summen, mens man håper på et statstilskuff på nærmere syv milliarder kroner.

- Det høres ut som et høyt tall, innrømmer Trond Giske, uten å ville ta stilling til om tallet er for høyt.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar