Gå til sidens hovedinnhold

Belgia-treneren: - Kan ikke forklare hvorfor det ble slik

Vil ikke ta avgjørelse om egen framtid etter fiaskoen mot Wales.

Belgias landslagssjef Marc Wilmots hadde håpet å føre laget sitt helt til finale.

Han er i urede om hva som skjedde da Wales vendte kvartfinalen til seier.

- Jeg synes vi hadde en god strategi. De første 20-25 minuttene var fremragende. Vi dominerte, men av en eller annen grunn slapp vi oss plutselig 15 meter tilbake. Jeg ba laget heve seg, men uten hell. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ble slik, sa han på pressekonferansen.

- Kanskje var det et kommunikasjonsproblem. Jeg er ingen magiker. Man kan ikke erstatte erfaring uten videre. Vi hadde snittalder på 23 år i dag. Laget må være en velsmurt maskin, og vi måtte erstatte halve forsvarsfireren på grunn av suspensjon og skade. Kanskje var det for mye.

Han sa at han tar ansvaret for at det gikk galt, men han ville ikke trekke noen umiddelbar konklusjon om sin framtid i jobben.

- Jeg har sagt at jeg vil ta en avgjørelse etter EM, men ikke rett etterpå. Det er for mye adrenalin nå, sa han.

Ikke på 30 kamper

- Vi slapp inn mål på dødball, og det hadde vi ikke gjort på 30 kamper. Kanskje var det frykt som gjorde at vi slapp oss ned, fordi spillerne er unge, men jeg synes vi hadde de beste vi kunne på banen.

Keeper Thibaut Courtois har tidligere i EM kritisert Wilmots' taktikk, og han kom med lignende uttalelser etter fredagens tap.

- Jeg har ikke noe problem med det, men jeg er ikke enig med ham. Jeg forstår hans skuffelse. Han hadde en tøff sesong. Han drømte om å bli europamester, men nå vil jeg la ting kjøle seg litt ned. Så ser jeg ham i øynene og snakker om det. For meg er spørsmålet hvorfor vi slapp oss ned, sa Wilmots.

- Bør ikke skje

Manchester United Marouane Fellaini kom inn som innbytter da andre omgang startet, et trekk blant andre NRK-ekspert Tom Nordlie var skeptisk til.

- Jeg satte inn Marouane Fellaini ved pause for å få luftstyrke og for dødballene. Vi tok kontroll i 2. omgang, men så scoret de i en situasjon hvor vi hadde tre mot en. Det bør ikke skje på dette nivået. Jeg synes også Radja Nainggolan burde hatt straffe, og det kunne blitt 2-2 i stedet for 3-1.

Han innrømmet at Belgia tapte for et godt lag.

- Wales kan spille fotball. Vi ønsket å gå videre, men det gikk ikke vår vei i dag. Man lærer av tøffe tider, og vi lærte noe i dag, sa Wilmots. (©NTB)

Kommentarer til denne saken