RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Island hylles til tross for stortap


HELTER: Islands fotball-landslag blir hyllet.
HELTER: Islands fotball-landslag blir hyllet. Foto: Claude Paris (AP)
Sist oppdatert:
Har levert landets beste mesterskapprestasjon gjennom tidene.

Ingen hadde forventninger til Island før kvalifiseringen til sommerens EM. Landet motbeviste de lave forventningene, og havnet foran lag som Nederland og Tyrkia i kvalikken.

I EM har laget slått England og Østerrike, samt spilt uavgjort mot Ungarn og Portugal. I kvartfinalen mot Frankrike, søndag, sa det bom stopp. Laget tapte hele 5-2, og er ute av mesterskapet. Likevel er det ingen tvil om at de islandske spillerne vil bli mottatt som helter når de kommer hjem til Reykjavik.

- Det er uansett en fantastisk prestasjon, hvis du ser på hele turneringen, mente Tom Nordlie under NRKs sending underveis i kvartfinalen.

Etter kampen valgte Lise Klavenes å slenge seg på:

- Det er dette landslagsfotball handler om: Å inspirere. Der har Island vært i en klasse for seg, skrøt hun.

- Dyrket som helter

Også i NRKs studio i pausen av kampen benyttet man tiden til å hylle islendingene i stedet for å slakte dem.

- Alle på Island er glad for det laget har vist fram, og alle er stolte av det som er blitt prestert i mesterskapet. Dette kommer til å gå greit for spillerne, sa Lillestrøm-trener Runar Kristinsson.

Fotball-ekspert Bengt Eriksen var også enig i at Island kan være stolte av det mesterskapet de har prestert.

- Selvfølgelig er vi imponerte av dette mesterskapet. Det eneste det islandske folket vil se, er noen gutter som gjør så godt de kan. Det har de også gjort i denne kampen, men Frankrike har bare vært bedre.

- Når spillerne jobber slik de gjør, kan de dra hjem med hodet høyt hevet over vannskorpen. De blir dyrket som helter, det er jeg helt sikker på, mener eksperten.

«Taper med stil»

På Twitter viste også fotballpersonligheter sin støtte til det islandske laget. TV 2-kommentator Kasper Wikestad hyllet Island for å gjøre alt med stil. Selv når de taper, taper de med stil, skriver Wikestad humoristisk.

Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson, mener islendingene har gjort et fantastisk mesterskap, men at kreftene hadde tatt slutt, søndag.

Under er noen utvalgte tweets:

PS: Frankrike møter Tyskland i semifinalen, etter søndagens seier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere