Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sogndal sikret seg midtstopper

KLAR FOR SOGNDAL: Walid Atta har signert en låneavtale med Sogndal og venter nå kun på de siste papirene fra Saudi-Arabia før han er spilleklar. Her er han i duell for AIK mot Steffen Iversen og Rosenborg i 2010.
KLAR FOR SOGNDAL: Walid Atta har signert en låneavtale med Sogndal og venter nå kun på de siste papirene fra Saudi-Arabia før han er spilleklar. Her er han i duell for AIK mot Steffen Iversen og Rosenborg i 2010. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den 30 år gamle midtstopperen Walid Atta har signert for Sogndal, men blir først spilleklar når de siste papirene er sendt fra Saudi-Arabia.

Sogndal forsterker laget med den 30 år gamle midtstopperen Walid Atta.

Svensk-etioperen lånes ut fra den saudiarabiske klubben Najran SC, bekrefter sportssjef i Sogndal, Håvard Flo, overfor Nettavisen.

- Alt det formelle er på plass for Walid Atta, men vi venter på hans spillerpass fra fotballforbundet i Saudi-Arabia, sier Flo til Nettavisen.

Les også: King ble latterliggjort: - Mange trodde ikke på meg

Atta lånes ut fram til slutten av juli, men blir ikke spilleberettiget før de siste papirene er oversendt fra klubben i Saudi-Arabia.

- Spillerpasset kan komme etter at overgangsvinduet er stengt, uten at det blir problemer. Han kan ikke spille kamper før passet er på plass, sier Flo.

Les også: Overgangsvinduet: Stabæk sikret seg spiss

- Hva kan du si om han som spillertype?

- Det er en spiller med mye god erfaring fra tiden i Sverige. Han er en spillende stopper med god duellkraft. Ut fra hans erfaring ser vi for oss at han kan være en god mentor for de andre spillerne i posisjonen og laget. Han har relativt bra med fart, noe som vil komplimentere de andre.

Les også: Vålerenga hentet tidligere Deila-elev

Midtstopperen, som er født i Saudi Arabia, signerte for Najran så sent som i februar, men klubben har ifølge Flo slitt med å få ham spilleklar.

- Da han har begrenset med obligatoriske kamper i det siste, vil vi bruke noe tid på å tilpasse det fysiske og kunnskapen om vårt spill framover. Saudi-klubben hadde en stund problemer med å få han spilleberettiget der nede, så derfor har han ikke spilt kamper der.

Sogndal serieåpner borte mot Sarpsborg 08 søndag. Den kampen spilles uten Walid Atta.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!