Gå til sidens hovedinnhold

Super-innbytterne reddet England fra flause

Jamie Vardy og Daniel Sturridge snudde til seier.

ENGLAND - WALES 2-1:

En selvsikker Gareth Bale hadde sendt Wales foran på frispark før sidebyttet, men trener Roy Hodgsons bytter i pausen ga full uttelling for England de siste 45 minuttene.

I en nervepirrende kamp sørget Daniel Sturridge for Englands vinnermål ett minutt på overtid i Lens.

Både Sturridge og spissmakker Jamie Vardy kom inn som innbyttere halvveis i oppgjøret. Begge takket for tilliten med å score.

- Klar beskjed
Dermed har England overtatt føringen i EM-sluttspillets gruppe B, foran nettopp Wales.

- Det er en utrolig følelse. Helt fantastisk. Jeg er takknemlig overfor treneren for at jeg fikk sjansen og jeg vil takke Gud for at jeg fikk score. Det er en fantastisk følelse, sier Sturridge i et TV 2-sendt intervju.

- Det er fortsatt en gruppekamp igjen, så ingen av oss tar av enda. Stemningen på tribunen var helt utrolig og samholdet mellom disse to nasjonene er herlig, sier Liverpool-spissen videre.

Målscorer Jamie Vardy asvlører hva som ble sagt i pausen.

- Alle vil selvsagt spille fra start, men vi er her som et lag og når du kommer inn fra benken ønsker du å påvirke kampen, slik jeg gjorde i dag, sier Leicester-stjernen ifølge BBC.

- Vi følte at vi spilte bra og beskjeden i pausen var klar – vi skulle bare fortsette. Vi håpet at det var nok til at målene skulle komme, og de kom, sier Vardy videre.

Se her: EM-sakene du bør få med deg

Hodgson får skryt

Hovedtrener Roy Hodgson får masse skryt for byttene i pausen.

- Vi kritiserte Hodgson for byttene i forrige kamp, men nå skal han få skryt. Han kastet innpå flere spisser og de var alle inne i boksen. Ballen havnet hos rette spillere, påpeker Rio Ferdinand ifølge BBC.

Wales' Gareth Bale sier at håpet om avansement ikke er ute.

- Dette er selvfølgelig utrolig skuffende, men jeg er stolt av gutta. Vi ga alt, som vi alltid gjør. Ryker vi ut etter å ha gitt hundre prosent i alle kamper, er det alt vi kan gjøre. Vi er skuffet, men vi er sterke på innsiden og EM er ikke over enda. Vi skal kjempe videre, sier Bale ifølge BBC.

Hodgson var også fornøyd med sine gutter.

- Det er virkelig to ender av skalaen i fotball. Det er lenge siden jeg og staben har jublet så mye for et mål. Det var fordi målet i den forrige kampen mot Russland satte oss under et press. Når vi ikke satte sjansene og gjort det vanskelig for oss selv ved å slippe inn et lett mål, er det virkelig deilig å se at innbytterne scorer, sier Hodgson ifølge BBC.

- Til pause følte jeg at vi hadde klart oss greit, emn jeg følte det var mye vi kunne gjøre bedre. I andre omgang var vi mye bedre i måten vi angrep på. Vi var utrolig nærme flere ganger, men vi måtte vente helt til det 92. minutt, forteller Englands trener videre.

Effektivitet

Jamie Vardy har vist både i Leicester og på det engelske landslaget at han leverer varene foran mål.

Torsdag ble Vardy byttet inn rett etter sidebyttet på stillingen 0-1. Ti minutter seinere hadde 29-åringen ordnet utligningen for Roy Hodgsons pressede EM-mannskap.

Vardy utnyttet en miss fra Wales-midtstopper Ashley Williams og trykket inn 1-1 fra kort hold. Et innlegg fra Englands venstreside traff Williams, som ufrivillig styrte ballen rett mot eget mål med hodet.

Utligningen ble bare fortsettelsen på Jamie Vardys imponerende målstatistikk på landslaget. Ifølge Opta Sports var målet Vardys fjerde på fem skudd på mål for England den siste sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nabofeide

Før EM-sluttspillet var kanskje gruppespillduellen mellom England og Wales en av de innledende kampene det knyttet seg mest spenning til.

To britiske lag i samme gruppe er sjelden vare i et internasjonalt sluttspill. Og ordvekslingene de to leirene sendte i retning den andre før møtet gjorde ikke rivaliseringen mindre.

Les mer: - Vi hadde skammet oss
Les mer: Vil ikke ned på Bales «respektløse» nivå

Mens England bare fikk med seg ett poeng fra sin første kamp, kom Wales til kampen som gruppeleder etter å ha slått Slovakia i EM-innledningen.

Dermed var det kanskje ikke spesielt uventet at Wales spillere framsto forsiktig og defensive fra start. Uavgjort var et langt bedre resultat for Gareth Bale og co. enn for England.

Raheem Sterling og Chris Smalling fikk hver sin store sjanse for engelskmennene i løpet av en første omgang der Roy Hodgsons menn hadde mest kontroll på banespillet.

Keepertabbe

Men det var Wales og Bale som tok føringen noen minuttter lagene gikk i garderoben.

Real Madrid-stjernen banket inn et frispark, akkurat som mot Slovakia, men denne gangen fra enda lengre avstand.

EM-MAGASINET: Spurs-stjernen sto i gata da en Range Rover stoppet opp. Så kom sjokket.

Joe Hart burde definitivt gjort en bedre jobb med å stoppe den duppende ballen fra rundt 30 meter. Manchester City-målvakten greide dog ikke å bokse vekk ballen, som langt ifra var plassert helt ute ved stolpen.

Bales frisparkteknikk, som også lurte Slovakias Matús Kozácik nylig, lurte motstanderens keeper igjen. Angriperen er med den scoringen bare den tredje spilleren i EM-historien som har scoret direkte fra frispark to ganger i samme sluttspill.

Scoringen var for øvrig Wales' første i en landskamp mot England siden Mark Hughes ble matchvinner da lagene møttes til dyst i det britiske mesterskapet for hele 32 år siden.

Det skulle gå over to tiår før lagene spilte mot hverandre igjen i VM-kvalifiseringen. Da vant England både hjemme og borte. «Three Lions» gikk i tillegg av banen med null baklengsmål begge ganger.

Også i EM-kvaliken før sluttspillet i 2012 vant engelskmennene begge oppgjørene mot Wales uten å slippe inn mål.

Bale fikk endret på den statstikken, men det skulle ikke holde til verken seier eller poeng.

Wales spiller mot Russland i Toulouse i sin siste kamp i gruppespillet mandag klokka 21. Gruppeleder England møter Slovakia i St. Etienne på samme tidspunkt.


Kommentarer til denne saken