Gå til sidens hovedinnhold

Wales-helten rangerer Bale over Ronaldo

- Vi har en spiller som er bedre.

Wales-angriper Hal Robson-Kanu scoret det fantastiske 2-1-målet som Belgia aldri klarte å svare på i fredagens EM-kvartfinale.

Nå venter Portugal i semifinalen for sensasjonslaget. Der møtes følgelig Real Madrid-stjernene Cristiano Ronaldo og Gareth Bale til duell.

Robson-Kanu bekymrer seg ikke for den kampen, selv om at waliserne må stoppe en spiller av Ronaldos kaliber. Han mener Gareth Bale holder et enda bedre nivå.

Sammen med argentinske Lionel Messi, har Portugals superstjerne Ronaldo dominert de årlige kåringene av verdens beste fotballspiller i snart et tiår.

Foretrekker Bale

- Begge er spillere i verdensklasse. Men vi har en spiller i verdensklasse som er bedre, sier Robson-Kanu ifølge nettstedet Goal.

Han sikter til Gareth Bale.

Wales andre målscorer i 3-1-triumfen mot Belgia, rangerer altså landslagskompisen et hakk over Ronaldo, en spiller som er kåret til verdens beste tre ganger.

- Bale har selvfølgelig vært viktig, og det kommer til å bli en stor kamp for dem begge. Men vi har spillere som kommer til å påvirke hele kampen, og forhåpentlig får vi med oss et positivt resultat.

- Han er definitivt på vei til å bli verdens beste, tilføyer Robson-Kanu om Bale.

Store kontraster

Mens belgiske aviser ber Marc Wilmots si opp jobben som landslagstrener etter Wales-fadesen, er stemningen en helt annen i sensasjonslaget til trenerkollegaen Chris Coleman.

Naturlig nok, ettersom waliserne har spilt seg til en sensasjonell semifinale i sitt første EM-sluttspill.

I semifinalen må Wales dog klare seg uten viktige Aaron Ramsey. Arsenal-profilen må sone karantene for gule kort.

Hal Robson-Kanu innrømmer at fraværet av Ramsey vil merkes, men mener Wales-troppen er sterk nok til å håndtere situasjonen.

- Vi her med oss en tropp her. Det er hele poenget med å ta med en tropp til et mesterskap. Jeg er sikker på at spillerne som kommer inn kommer til å prestere. De har trent godt og ventet på dette, så jeg er trygg på at det blir en god opplevelse, spår Robson-Kanu.

Kommentarer til denne saken