En æra er over

Foto: Afp/Scanpix

Inter selges til utenlandsk investor.

15.10.13 12:29

Det har lenge vært et spørsmål om tid før den indonesiske invevstoren Erick Thohir skulle kjøpe opp den italienske fotballklubben Inter.

Rapportene i italienske sier at Thohir overtar 70 prosent av aksjene, og tirsdag kunne nåværende Inter-president Massimo Moratti bekrefte overtakelsen.

- Alt er signert. I løpet av noen timer kommer det en pressemelding, sa Moratti ifølge Football-Italia.

- Om jeg er fornøyd. Ja, dette har tatt lang tid, men til slutt har vi kommet frem til målet. Alt ser ut til å være i balanse.

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Usikker presidentfremtid
Moratti, som med 16 titler er klubbens mestvinnende president noensinne, er usikker på om han kommer til å fortsette som president etter salget.

- Det er ikke bestemt foreløpig, men det vil kun være opp til meg. Det er all kjærligheten, men det er også lettelsen over å overlate klubben til respektfulle mennesker. Nå vil jeg prøve å venne meg til en ny rytme.

Moratti tok over som president i Inter i 1995, på et tidspunkt da Inter var sett på som et lag som ikke fikk ut sitt fulle potensial.

Under 68-åringens ledelse vant Inter, med god hjelp av calciopoliskandalen som rammet blant andre Juventus og AC Milan, fem strake ligatitler fra 2006 til 2010.

I 2010 vant klubben også Champions League, med José Mourinho som trener.

Følger i Romas fotspor
Moratti skal ha brukt over 600 millioner euro på overganger i løpet av disse årene og har hentet stjerner som Ronaldo, Hernan Crespo, Roberto Baggio, Ivan Zamorano og Zlatan Ibrahimovic til klubben.

Presidenten i det italienske fotballforbundet, Giancarlo Spruce, sa tidligere i år følgende om utenlandske eiere i Serie A:

- Det er sant at vi må stå sammen i italiensk fotball. Interessen fra utenlandske investorer gjør oss stolte. Samtidig gjør det oss triste fordi jeg hadde elsket å se de legendariske familiene som gjorde italiensk fotball så bra, beholde kontrollen over sine lag.

I 2011 ble AS Roma den første Serie A-klubben med utenlandsk eierskap da amerikaneren Thomas DiBenedetto kjøpte klubben fra Sensi-familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag