*Nettavisen* Sport.

Én baklengs på ti timer

Foto: (AFP/Scanpix)

Derfor kan Mexico overraske i VM.

14.05.10 09:34

MEXICO-ANGOLA 1-0:

De møter vertsnasjonen Sør-Afrika 11. juni. Så venter kamper mot Frankrike og Uruguay. Derfor kan ingen si at Mexico er favoritter til å avansere i fotball-VM. De kan imidlertid én ting bedre enn de fleste, og dermed har de kanskje en sjanse.

Mexico slipper nemlig nesten aldri inn mål.

Under trener Javier Aguirre ligger de til tider med 11 mann bak ballen, trygt og kompakt, mens motstanderne triller ball til ingen nytte.

I natt holdt de nullen for sjette gang på sju kamper i 2010. Bare én eneste gang har Mexico slippet inn mål på 630 minutter. Baklengsmålet kom i 2-1-seieren mot et annet VM-lag, Nord-Korea, i mars.

Før det hadde de holdt nullen to ganger, og etterpå har de holdt nullen i fire kamper på rad - senest i natt mot Angola da keeper Guillermo Ochoa holdt tett.

Andres Guardado ble matchvinner mot Angola, med sin scoring tidlig i 2. omgang, men selv om kampen igjen viste hva Mexico er gode på - viste den også hva de er svake på. Til tross for en rekke sjanser imponerer de nemlig ikke offensivt, og Manchester Uniteds nye spiss, Javier Hernandez, vil nok tjene på å trene avslutninger med Ole Gunnar Solskjær når han kommer til Manchester etter VM. I natt fikk han 74 minutter før han ble byttet ut.

Mexico har imidlertid fortsatt en rekke sjanser til å finne formen offensivt. De møter nemlig Chile, England, Nederland, Gambia og Italia i treningskamper før VM åpner 11. juni.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.