RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En begeistret Zlatan

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det finnes ikke noe større enn å oppleve en finale som lagkaptein.

Zlatan Ibrahimovic kan nesten ikke vente med å lede Sverige mot Ukraina på mandag.

Spissen spilte sitt første store internasjonale mesterskap i 2002 (FIFA World Cup) og nå, ti år senere, skal han lede Sverige i EM med kapteinsbånd.

31-åringen har hatt stor suksess og vunnet titler i Nederland, Italia og Spania. Publikumsfavoritten har også kapret store individuelle priser.

- Jeg er veldig stolt, sier han til UEFA.com foran Sveriges åpningskamp mot Ukraina på mandag.

- Det finnes ikke noe større enn å oppleve en finale som lagkaptein. Det er også et stort ansvar å lede laget i den retningen du vil.

Gode spisser
AC Milan-spissen ble toppscorer i Serie A med 28 mål. Han var også imponerende i Sveriges åtte kvalifiseringskamper.

- Vi har vist at det er mange av oss som kan score mål og avgjøre kamper. Vi kan også bytte posisjoner og fortsatt gjøre det bra, forklarte han.

Det er ingen som illustrerer allsidighet bedre enn Ibrahimovic. Under Erik Hamréns ledelse, har han ofte blitt plassert dypere i banen.

- Vi har prøvd å finne en balanse mellom nummer ni og nummer ti, og i det siste har jeg spilt mest som en nummer ti, som har fungert bra.

- Nødt til å spille smart
Nå har Zlatans lag slått seg ned i basen i Kiev, der de skal spille alle gruppekampene sine. På mandag møter de Ukraina og senere er det England og Frankrike som står for tur.

- Alle fire lagene er på lik linje. Vi vet ikke om det er en favoritt til å vinne gruppen, men det vil være spennende og kampene blir gode. Vi blir nødt til å spille smart.

Zlatan tror at møte med Ukraina vil være grunnleggende for Sveriges videre deltakelse i turneringen.

- Det er viktig å starte bra. Når vi starter bra blir vi mer selvsikre.

- Fansen gir deg adrenalin
Reisende fans har vært med på å øke selvsikkerheten til det svenske laget. Det er 12 tusen svensker som har kjøpt billetter til mandagens kamp og 18 tusen ventes å være på kampen mot England 19. juni. For Ibrahimovic kan deres tilstedeværelse ha vesentlig betydning for hvordan Sverige spiller.

- Jeg har alltid sagt at 50 prosent av fotball handler om tilskuere og atmosfæren. Hvordan fansen reagerer og synger, det er det som gir deg adrenalin og motivasjon. Når ting er vanskelig på banen, kan støtte fra fansen løfte deg 10 til 20 prosent, avslutter Zlatan.

Sveriges åpningskamp på mandag kan du se på TV 2 HD klokken 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere