RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En ekte proff

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
KOMMENTAR: Mange har noe å lære av Alexander Tettey.

Det snakkes og skrives mye om tippeligaspillere på vei ut i den store verden. Det meste har nok sin rot i at klubber og agenter ønske å skape et inntrykk av stor interesse, for det er langt mellom de konkrete budene i et marked preget av finanskrise.

En spiller det imidlertid er kommet bud på, er Rosenborgs midtbanejuvel Alexander Tettey. Til overmål flere bud. Fra klubber i store ligaer.

Først var det spanske Almeira som var frampå med to bud. Den siste tiden er det franske Rennes som har vært på banen, og det høyeste budet skal ha vært på 32 millioner kroner.

(I fjor prøvde for øvrig både Racing Santander og Olympiakos å få Tettey på kroken.)

Men RBK har ikke tenkt å selge seg fra gull og europeisk suksess i høst, og har bremsen på. De vil ikke engang snakke med franskmennene. Det er nemlig ikke aktuelt å selge Tettey før de vet om det for eksempel kommer bud på Marek Sapara – som står først i køen.

Får god klagehjelp
Kjedelig for Alexander Tettey, selvfølgelig. Vis meg den 23-åringen som ikke ville blitt fristet av beilere fra gode ligaer i Sør-Europa.

Det fins nok av dem som ville ha klaget sin bitre nød over Rosenborgs respons (eller mer presist; manglende respons). Jeg tenker med skrekk tilbake til i vinter – da nettopp Marek Sapara og ikke minst Alanzinho i Stabæk hørtes ut som smågutter som var blitt fratatt lørdagsgodteriet.

- Jeg prøver å glemme alt. Jeg er svært trist over at det ikke ble noen overgang. Jeg har nesten ikke energi til å trene, sa Sapara til Nettavisen etter at RBK sa nei til å selge ham til Besiktas.

Nå har Sapara tatt på seg jobben med å sutre for Alexander Tettey også.

- Jeg vet hva han føler nå. Det er veldig tøft. Her har han muligheten til å spille for et større lag i en større liga, sa Sapara nylig til Adresseavisen.

Tetteys agent Rune Hauge gikk lenger enn som så.

- Rosenborg fikk et veldig godt tilbud på Tettey, men gjorde ikke noe med det. Et slikt bud bør man ikke bare avfeie, men sette seg ned for å diskutere saken. Alexander Tettey er blitt veldig dårlig behandlet, sa Hauge til samme avis.

(Hauge lever av at spillere bytter klubb, så at han inntar en slik holdning, er selvfølgelig ikke overraskende.)

Eksempel til etterfølgelse
Hva Alexander Tettey har sagt og gjort?

Han har stilt opp og svart på spørsmål om interessen rundt ham gang etter gang. Stort sett med et smil om munnen. Og alltid samme svar:

«Det er artig at det er interesse for meg. Men jeg er under kontrakt med Rosenborg og forholder meg til den. Dette er opp til klubbene.»

Så vidt jeg har kunnet observere fra min kontorpult i Oslo, har ikke Tettey offentlig kommet med en eneste kritisk kommentar til behandlingen han har fått.

I stedet har han brettet opp ermene og fortsatt å gjøre jobben sin på imponerende vis. I kamp etter kamp er Alexander Tettey en av Rosenborgs beste spillere.

Og mens andre stjerner får hvile, løper Alexander Tettey i 90 minutter hver eneste gang (han fikk riktig nok starte på benken i europacupkvalifiseringen mot Runavik). Etterpå leder han som regel an i feiringen av nye triumfer, både foran fansen og inne i garderoben (jeg har smugtittet på RBK-TV)

Får sjansen
Hvis Tettey er påvirket av oppstyret, kamuflerer han det ekstremt godt både på og utenfor banen.

Han framstår rett og slett som en ekte profesjonell.

Nettopp på grunn av slike holdninger trenger han ikke bekymre seg. For det er nettopp slike spillere som ikke faller i verdi. Spillere som entusiastisk gjør jobben de er satt til, uansett hvor mye det blåser rundt.

Derfor vil Alexander Tettey garantert få sin sjanse, før eller senere.

Kanskje til og med i større klubber enn Rennes.

Les flere sportskommentarer her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere