RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En ellevill fotball-thriller

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Åtte mål, tre røde kort, keepertabbe, skade på Frank Lampard. Og Andrej Sjevtsjenko stod opp fra de døde.

Mer moro i Premier League LIVE!

Det er nøkkelordene man kan trekke fram for å beskrive Aston Villas elleville bortekamp mot Chelsea på Stamford Bridge andre juledag.

Dette må være en av tidenes mest underholdende kamper i Premier League, for ikke å si fotballhistorien.

Lampard skadet
John Carew skapte store problemer for Chelsea-forsvaret innledningsvis og kunne gitt Aston Villa en overraskende ledelse. Det gjorde han ikke - headingen gikk over mål.

Men Carew var svært delaktig da Villa faktisk tok ledelsen et snaut kvarter inn i kampen. Et innlegg fra Gabriel Agbonlahor ble møtt av Carew, som headet ballen ned til shaun Maloney. Den lille skotten satte ballen i mål.

Ti minutter senere måtte Frank Lampard forlate banen på grunn av skade.

Keepertabbe av Cech
Maloney økte til 2-0 etter 44 minutter. Chelseas stjernemålvakt Petr Cech burde definitivt ha stoppet skuddet fra Maloney, som var lavt og kom rett på tsjekkeren.

Aston Villa var på god vei til å påføre Chelsea klubbens første tap på Stamford Bridge siden februar 2004.

Over to minutter på overtid i første omgang ble Michael Ballack, som kom inn for Lampard, felt av Zat Knight i straffefeltet til Aston Villa.

Dommer Phil Dowd pekte på straffemerket og ga Knight rødt kort. Andrej Sjevtsjenko var kald og rolig fra straffemerket og reduserte til 1-2.

- Dommertabbe
Villas manager Martin O'Neill mener dommeren tok feil i denne situasjonen.

- Zat Knights utvisning var en avgjørende situasjon. Jeg har sett den et par ganger nå, og selv om jeg er klar over at jeg har fordelen av repriser, vil jeg se på den igjen. Det er mulig jeg klager. Vi har fram til klokken 12 i morgen på å gjøre det, sier O'Neill ifølge Sporting Life.

- Min mening er at det ikke var straffespark. Chelsea-spilleren falt uten at det var kontakt, legger han til.

Straffemålet ga åpenbart Sjevtsjenko selvtillit. Drøyt fire og et halvt minutt etter avspark i andre omgang utlignet han nemlig til 2-2 med et fantastisk skudd - nesten i krysset - fra 20 meter.

Ukraineren spilte deretter fram midtstopperen Alex, som ga Chelsea ledelsen 3-2. Kampen hadde snudd fullstendig.

Men det var ikke over med det. På langt nær. Martin Laursen utlignet til 3-3 for Aston Villa - som fortsatt spilte med én mann mindre - under 20 minutter før slutt.

Flere røde kort
Noen minutter senere ble også Chelsea redusert til ti menn. 11 minutter før full tid fikk Ricardo Carvalho rødt kort etter å ha kastet seg inn med knottene først mot Gabriel Agbonlahor i en hensynsløst karrieretruende takling.

- Det viktige for meg er at Carvalho ikke forsøkte å skade spilleren. Jeg så ingen slik intensjon. Dommeren valgte å gi rødt kort og det respekterer jeg, sier Chelseas manager Avram Grant.

Men dramatikken stoppet ikke her. Tre minutter før slutt scoret Michael Ballack på frispark.

Og akkurat idet klokka viste 90 minutter dømte Dowd straffespark for Aston Villa. Ashley Cole stoppet ballen på streken - med hånda. Cole fikk rødt kort, det tredje røde kortet i kampen.

Gareth Barry sørget for 4-4!

- Gudskjelov at linjedommeren så straffesparket. Cole handset, det var åpenbart, mener Martin O'Neill.

Klikk her for å følge Premier League minutt for minutt!

Tottenham på rett vei
Robbie Keane og Tom Huddlestone scoret hvert sitt mål for Tottenham i første omgang av kampen mot Fulham. Clint Dempsey reduserte til 1-2 tidlig i andre omgang.

Både Keane og Huddlestone scoret igjen i andre omgang. Jermain Defoe sørget for at det ble 5-1.

West Ham ledet 1-0 over Reading etter første omgang. Bortelagets Brynjar Björn Gunnarsson ble utvist for en stygg tofotstakling, mens Nolberto Solano scoret for hjemmelaget. I andre omgang utlignet imidlertid Dave Kitson.

Klikk her for å lese flere sportssaker!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere