En etterlengtet forsvarssjef

Foto: Tommy Ellingsen / SCANPIX

Åge Hareide har ventet lenge, men nå ser det endelig ut til at han har funnet sin forsvarssjef.

VIKING - ROSENBORG 0-0:

STAVANGER (Nettavisen): Børre Steenslid skulle bli Vikings forsvarssjef da han ble kjøpt til klubben, men ble aldri det. Det toppet seg forrige sesong. Da florerte det av personlige feil i forsvaret, som både han og blant andre Sigurdsson var involvert i.

Hareide etterlyste da en forsvarssjef, men ingen fremstod som dette i løpet av 2010-sesongen. Derfor hentet Viking to nye midtstoppere før årets sesong, Björn Andersson fra GAIS og Johan Lædre Bjørdal fra Bodø/Glimt.

Flere får ros
I de tre siste seriekampene, når man teller med søndagens kamp mot Rosenborg, har Viking holdt nullen. I disse kampene er det ikke noen av de nye innkjøpte midtstopperne som har stått frem som den nye forsvarssjefen, men Indridi Sigurdson.

Dette etter at Indridi Sigurdsson har overtatt kapteinsbindet fra den tidligere Premier League-proffen Erik Nevland. Sigurdsson har vist seg tilliten verdig og storspilt fra sin midtstopperplass. Den islandske landlagsspilleren er i ferd må bli Vikings etterlengtede og etterlyste forsvarssjef, noe Hareide selv uttaler.

- Ja, Indridi Sigurdsson er helt klart blitt en forsvarssjef, sier Hareide til Nettavisen etter søndagens kamp mot Rosenborg.

Hareide understreker likevel at det ikke bare er den nye kapteinen som skal ha æren for at Viking ha holdt nullen i de siste kampene.

- (Håkon) Skogseid, Lædre Bjørdal og (Trond Erik) Bertelsen har også spilt bra i det siste, og ikke minst (Rune) Jarstein. De skal selvfølgelig ha sin del av æren, fortsetter Hareide.

Tar ikke av
Indridi Sigurdsson tar ikke av selv om han har prestert godt i de siste kampene.

- Jeg vil ikke si at jeg har blitt en forsvarssjef – alle har spilt bra og det å holde nullen skaper selvtillit i fortsettelsen, forteller 29-åringen til Nettavisen.

Den tidligere Lillestrøm og Lyn-spilleren innrømmer at han nylig fikk en vekker.

- Konkurransen har selvfølgelig gjort meg skjerpet, sier Sigurdsson.

Sigurdsson merket for alvor den tilspisset konkurransen da han mot Start i den fjerde runden i årets sesong, for første gang i sin Viking-karriere, ble vraket fra Vikings startelleveren (skade og karantene ikke inkludert).

- Vrakingen mot Start var kanskje et spark i ræva. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille hver kamp, noe enhver spiller ønsker, avslutter islendingen.

Om den gode statistikken med Sigurdsson som kaptein fortsetter, og om islendingen fortsetter å storspille, vil vi få svar på allerede på torsdag kl. 19.00, da Sarpsborg 08 gjester Stavanger og Viking stadion.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag