Gå til sidens hovedinnhold

- En fyrstikk som ble kastet på et bensinfat

TV 2 har økt prisene på Premier League-kanalene med 70 prosent på tre år.

Fredag offentliggjorde TV 2 at de endrer kanaltilbudet for engelsk fotball. Fra 1. august samles abonnementskanalene TV 2 Premier League og TV 2 Sport Xtra til ett og samme produkt, nemlig TV 2 Sport Premium.

Prisene for den nye pakken vil bli bestemt av den enkelte distributør, men ifølge TV 2 Sporten de fleste prise den nye premium-kanalen til kr 339,- per måned. Da TV 2 sikret seg rettighetene til Premier League i 2010, kostet det rundt 199 kroner for å abonnere på kanalene.

Dermed har prisene økt med rundt 70 prosent på tre år.

- Noen er skuffet
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen innrømmer at han har hatt en hektisk dag på jobben etter at nyheten ble kjent fredag formiddag. Tilbakemeldingene har vært mange.

- Ja, det var en fyrstikk som ble kastet på et bensinfat, det var det. Noen er superpositive og har ønsket seg dette, og noen skuffet over at det kun er én kamp kl 16. Du har også folk som kun ønsker en ren Premier League-pakke, slik som i fjor. Det har naturlig nok også vært diskusjoner rundt prissettingen, selvfølgelig. Men vi er ganske trygge på de fleste kommer til å se at dette er et sterkt tilbud når sesongen starter, sier Jansen Hagen til Nettavisen.

Fredag har tilbakemeldingene også være mange på sosiale medier, og debatten om TV 2s nye løsning har til tider rast på Twitter. Noen river seg i håret over den nye prisen, andre synes det er flott at alt samles på én kanal.

- Har du forståelse for at noen vil mene at det er for dyrt å betale over 300 kroner når de kun ønsker å se Premier League?

- Jeg tror de som er mest opptatt av pris, kommer til å orientere seg godt i markedet og se etter den beste prisen og det beste tilbudet. Det vil selvfølgelig være opp til den enkelte å vurdere om tilbudet er verdt prisen, det ville vært veldig arrogant å gå inn i en diskusjon med folk på det, sier han.

- Må gjøre det beste ut av det
Jansen Hagen påpeker at de går inn i en dyrere rettighetsperiode, med økte produksjonskostnader. Det medfører at økt pris og samling av produktene er en naturlig konsekvens.

- Den enkelte distributør bestemmer enkelpris, og markedet får bestemme. 339 kroner er maksprisen for tilbudet, så er jeg ganske sikker på at man vil finne tilbud som legger seg lavere, sier TV2s sportsredaktør.

Ifølge TV 2 gjør nye, internasjonale regler for Premier League at det kun er tillatt å sende én kamp fra den øverste ligaen med avspark klokken 16 lørdag. TV 2 planlegger å vise flere kamper i reprise, i tillegg er signalene fra Premier League at kampene i større grad blir spredt utover.

- Det vil aldri være en erstatning for livefotball, men nye retningslinjer skal beskytte Sky i England, og som en følge av det er vi en situasjon der vi må gjøre det beste ut av det. Det tilbudet som har vært, har vært fantastisk, og det ønsket vi å gå videre med. Når det ikke er realiteten, må gjøre det beste ut av situasjonen, sier han.

- Du omtaler det nye kanaltilbudet som et «drømmetilbud». Hva legger du i det?

- Nå får vi en samling av masse god live-fotball, skreddersydd for de som har et hjerte for engelsk fotball. Tilbakemeldingene har vært to ting, folk ønsker flest mulig live-kamper og færrest mulig hull i kalenderen, og nå har vi et tilbud som gjør at alt er samlet i én kanal. Dette er et målrettet og skreddersydd tilbud, sier han.

Engelsk versjon av «Fotballkveld»
Han bekrefter samtidig at de som allerede har TV2s Premier League-kanaler automatisk vil bli oppgradert til den nye pakken.

Nytt for i år er at TV 2 skal lage en Premier League-versjon av «Fotballkveld» og «Match of the day», der runden skal oppsummeres med mål og høydepunkter, samt diskuteres i studio med eksperter og gjester.

- Der kommer våre kjente og kjære profiler til å dukke opp. Ståle Solbakken er den siste i rekka, sammen med folk som Erik Thorstvedt, Claus Lundekvam, Petter Myhre og alle de andre kjente ansiktene, sier Jansen Hagen.

Det programmet vil trolig bli vist klokken 20.30 på lørdagskveldene.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken