Én gang gud – alltid gud

Foto: Anibal Greco (AP/Scanpix)

Maradona og hans menn feiret som helter i Buenos Aires i natt.

05.07.10 11:10

Han var langt nede, Diego Armando Maradona, etter at hans Argentina var blitt utspilt og ydmyket av Tyskland i lørdagens VM-kvartfinale i Sør-Amerika.

- Dette var det tøffeste tapet i livet mitt. Det var som et knockoutslag fra Muhammad Ali, og nå har jeg ikke krefter igjen. Drømmen er over. Vi manglet kreativitet, sa en medtatt Maradona på pressekonferansen etter kampen.

Vet ikke hva som skjer
Men i motsetning til sin brasilianske kollega Dunga, stilte han ikke plassen sin til disposisjon. Derimot varslet han en grundig gjennomgang av tingenes tilstand.

- Jeg vet ikke hva som skjer i morgen. Først må jeg snakke med min familie og med spillerne, men det er mitt ønske at argentinsk fotball skal reise seg igjen. Det var ikke denne slutten vi håpet på, men jeg tror at uansett hvem som skal lede laget så må han følge den samme veien, for det er den veien det argentinske folk ønsker, sa Maradona.

Etter ydmykelsen har det ikke manglet på kritiske røster i media. Kritikken mot Maradonas trenerkompetanse, som nesten forstummet i løpet av VM-gruppespillet, har blusset opp igjen.

Folket i ryggen
Men det argentinske folk står fortsatt bak sine helter – med fotballguden Diego Armando Maradona i spissen.

Da landets slagne fotballkrigere kom hjem til Buenos Aires natt til mandag, norsk tid, var det en massiv hyllest som ventet dem.

Med folket i ryggen, er det slett ikke umulig at Maradona fortsetter som landslagssjef fra mot Copa America neste år.

De nærmeste dagene vil trolig gi oss svaret.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.